«DriveClub» skal komme i år, sier Sony, mens sjefsdesigneren slutter

Her er lista over PS4-spill som kommer i år.

27. mars 2014 11:06

(PressFire.no): Sony har i det siste mistet svært mange utviklere blant sine førstepartsstudioer.

Det har vært oppsigelser både hos Naughty Dog, Sony Santa Monica og Sucker Punch, samt flere av deres britiske studioer – som Evolution, Guerrilla Cambridge og SCE London.

Hva skjer bak kulissene?

Oppsigelsene hos Evolution er oppsiktsvekkende, da det dette er studioet som er ansvarlig for profilerte «DriveClub», et spill som har vært plaget av mange utsettelser.

«DriveClub» skulle opprinnelig lanseres sammen med PlayStation 4 i fjor høst, det ble imidlertid utsatt kort tid før utgivelse, og deretter har det vært mye usikkerhet om når spillet faktisk kommer og hva som egentlig skjer bak kulissene.

Fortsatt i rute

I går fortalte Sony at det er ingen grunn til bekymring. Eurogamer skriver at spillets utvikling ikke blir påvirket av de nylige oppsigelsene hos Evolution, og at spillet har hatt «en spektakulær fremgang den siste tiden».

Selskapet forteller at de har full tillit til at spillet blir «en glimrende opplevelse», og ser frem til å dele ny informasjon i ukene fremover.

En av toppfolka sluttet

Samtidig la Sony ut en oversikt over alle spillene som er bekreftet til PlayStation 4 i løpet av 2014, og «DriveClub» befinner seg på denne listen, riktignok uten konkret dato.

På den andre siden – for få dager siden ble det kjent at spillets hoveddesigner, Col Rodgers, har sluttet i Evolution.

Dette kommer til PS4 i år

Vi registrerer også at den nevnte listen over 2014-spillene til PS4 inkluderer etterlengtede stortitler som «The Order: 1886», «Mad Max» og «The Division».

Sistnevnte er interessant, da selv de svenske utviklerne i Massive skal ha tvilt på at de klarer å få spillet ferdig i år.

Et PS4-spill som ikke nevnes på den offisielle listen er «The Last of Us»Den allerede legendariske PS3-utgivelsen skal imidlertid være på vei til den nye spillkonsollen, ifølge en ansatt i den tyrkiske Sony-avdelingen.

Han forteller i et intervju at «Last of Us» kommer til PS4 til sommeren, at det vil være tilgjengelig både digitalt og på disk, og at det vil inkludere all tilleggsmateriale, blant annet den nylige pakken «Left Behind».

Sony har ikke bekreftet planene for en PlayStation 4-lansering av «The Last of Us» offisielt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3