Tok «Driveclub» tilbake til tegnebrettet

Sony ville ikke gamble.

11. mars 2014 11:06

(PressFire.no): Kjørespillet «Driveclub» var en av godbitene Sony fristet med for et drøyt år siden, da PlayStation 4 ble vist for første gang.

Sammen med egenutviklede «Killzone: Shadow Fall», «Infamous Second Son» og «Knack», var dette fire Sony-spilltitler som ble skissert for lansering samtidig med PlayStation 4.

Da konsollen endelig kom ut i november, manglet imidlertid ett av prestisjespillene fra startoppstillingen.

– 

Hadde skadet alle

«Driveclub» ble demonstrert både under E3- og GamesCom-messene i fjor, men blåste ikke på noen måter bakoversveis hos dem som fikk ta en titt. Sony tok etter hvert avgjørelsen om å flytte spillet fra 2013 til et uspesifisert 2014-vindu.

– Vi ønsker virkelig ikke å slippe et spill før det er klart, forteller Sonys Scott Rohde til IGN.

Han sier at dette ikke er unormalt i forretningssammenheng: En dato man har peilet seg ut på forhånd kan, når man rykker litt nærmere, vise seg å være urealistisk, mener han.

Det hadde skadet alle hvis vi lanserte før det var ferdig.

Mer på GDC?

– Jeg tror vi hos PlayStation, kanskje mer enn hos andre selskaper, er villige til å ta den trøkken. Å gå tilbake til tegnebrettet og forsikre oss at spillet er utmerket før vi slipper det. Og det er akkurat det vi gjør nå med dette spillet.

Rhode har ikke lyst til å røpe hva slags ny dato Sony har peilet seg inn.

«Tidlig 2014», ble det antydet fra spillsjefen Shuhei Yoshida i fjor høst. Det kan hende vi får vite mer om «Driveclub»-planene i løpet av Game Developers Conference (GDC) som starter neste uke i San Francisco.

CVG hevder Evolution Studios, som lager dette bilspillet, har jobbet i smug med virtual reality-briller Sony angivelig har tenkt å demonstrere under GDC.

De mest konspiratoriske tenker nok at «Driveclub» kan ha fått en rolle til disse VR-demonstrasjonene, og at Sony vil benytte seg av litt ekstra drakraft fra GDC til å revitalisere bilspillet som har havnet litt i glemmeboka de siste månedene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3