Bekreftet: «Driveclub» er utsatt

- En vanskelig avgjørelse, sier Sony.

18. oktober 2013 11:31

(PressFire.no): I går begynte det å sirkulere slemme rykter om at «Driveclub», et av prestisjespillene fra Sony, likevel ikke rekker PlayStation 4-slippet i slutten av november.

Dette bilspillet er sammen med «Killzone: Shadow Fall» og «Knack» et av storspillene fra Sony selv som er ment å få folk til å velge seg en PlayStation 4 før jul.

Nå er det bekreftet: spillet er utsatt til neste år, sier Sony.

- En vanskelig avgjørelse

Shuhei Yoshida, sjefen for Sonys Worldwide Studios, snakker ut i oppdateringen på den offisielle PlayStation-bloggen, og han beklager selvsagt at eksosglade PlayStation 4-kunder er nødt til å vente.

SCE Worldwide Studios og folka hos Evolution Studios har tatt den vanskelige avgjørelsen å utsette lanseringen av «Driveclub» og «Driveclub: PlayStation Plus Edition» til tidlig 2014, uttaler Yoshida.

«Driveclub» skulle tilbys gratis for PlayStation Plus-medlemmer fra konsollanseringen. Planen var at en forenklet versjon av bilspillet skulle kunne spilles på denne måten, et initiativ fra Sonys del for å få flere til å tegne et Plus-abonnement.

- «Driveclub» vil bli et virkelig innovativt og sosialt tilkoblet racingspill, men utviklerne trenger mer tid på seg for å kunne by på denne visjonen. Jeg er helt trygg på at spillet vil overgå dine forventninger.

Gratis «Contrast», og «Killzone»-smakebit

Sjefen for Sonys spillsatsning understreker at selskapet ikke har lyst til å bli anklaget for å fuske med sitt tilbud til PlayStation Plus-medlemmene. Derfor lokkes det med helt nye tilbud:

- For å være helt klar på dette: «Driveclub» vil fortsatt bli del av Instant Game Collection når spillet lanseres. Når det gjelder PS4-slippet, er jeg glad for å kunne bekrefte at «Contrast», i tillegg til «Resogun», vil bli tilgjengelig for Plus-medlemmer – gratis. 

Shuhei Yoshida oppfordrer folk til å la seg forføre av den surrealistiske film-noir-inspirerte verdenen i «Contrast», men glemmer ikke at det etterlater noen skuffa PS4-eiere som må se at «Need for Speed Rivals» fra EA blir det eneste kjørespillet på konsollen inntil neste år.

Xbox One-folk får som kjent «Forza Motorsport 5», et spill som av mange – PressFire inkludert – betraktes som en av få titler det oser nestegenerasjonsgrafikk av.

- Vi forstår at utsettelsen er skuffende nyheter, men vi kan forsikre at grunnene til at vi har tatt en slik avgjørelse er for å sikre at når «Driveclub» lanseres så realiseres visjonen om nestegenerasjons racing.

Yoshida har enda en godbit å friste med, ment å døyve smerten hos «Driveclub»-folket: Helga, den 28. og 29. desember, arrangerer Sony en såkalt «Open Weekend trial» av «Killzone: Shadow Fall»s flerspillerdel.

Uheldig med sitt forrige bilspill

Folka bak «Driveclub», britiske Evolution Studios, har tidligere lagd «Motorstorm»-serien for PlayStation 3.

Det har bydd på både opp- og nedturer.

Det siste bidraget fra nettopp denne garasjen, «Motorstorm Apocalypse», ble ulykksalig nok lansert i mars 2011 – samtidig med de voldsomme naturkatastrofene i Japan.

Dette bilspillet introduserte lignende ødeleggelser i miksen. Resultatet var at mye av markedsføringen ble stanset, og spillanseringen utsatt i en rekke land. Salgstallene led selvsagt.

Sjefsdesigneren, Paul Rustchynsky, fryktet en stund etterpå at dette skulle bety slutten for Evolution Studios.

PlayStation 4-konsollen lanseres i Norge 29. november. Ny dato for «Driveclub» er ikke kjent, men Sony sier altså at spillet skal være ferdig «tidlig i 2014».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3