Sony stanser utsendelsen av «MotorStorm: Apocalypse»

- Av hensyn til de pårørende i jordskjelvkatastrofen.

15. mars 2011 13:21

I formiddagstimene i dag tikket det ut en pressemelding fra Sonys europeiske avdeling. Innholdet i denne gjør rede for at man har tatt inn over seg likhetene mellom bilspillet «MotorStorm: Apocalypse» – som finner sted i en metropol rammet av jordskjelv og tsunamier – og realitetene som omgir oss etter den store tragedien i Japan.

Marius Steen hos Nordisk Film Interactive, som distribuerer spillet i Norge, bekrefter over PressFire.no at spillet blir lansert i morgen som planlagt – men at man har utsatt videre leveranser på ubestemt tid også i Norge.

- Vi er sjokkerte og dypt berørt over det vi har sett fra nyhetsbildet de siste dagene, og med tanke på at Sony – som et japansk selskap – har mange kolleger som nå befinner seg i de jordskjelvrammede områdene, er dette det eneste riktige å gjøre: Vi trekker alt av markedsføring og butikkmateriell til spillet. Likevel er den første leveransen av spill allerede sendt ut til butikker for flere dager siden. Det betyr at «MotorStorm: Apocalypse» blir lansert i morgen (onsdag 16. mars – journ. merk.) som planlagt, men vi holder tilbake videre forsendelser inntil videre.

Kan du si noe om hvor lang tid det vil ta før butikkene får påfyll?

- Ikke på nåværende tidspunkt. Vi kommer til å avvente situasjonen og gjør dette av respekt for de pårørende og våre kolleger i Japan, sier Steen.

Mange Sony-ansatte bor i de utsatte regionene

I går skrev vi om at lanseringen av «MotorStorm: Apocalypse» er utsatt på ubestemt tid i Japan. Nå følger altså store deler av Sonys øvrige territorier opp med en annen form for utsettelse. Norge og Norden slipper spillet aller først. England lanserer spillet fredag, mens USA opprinnelig ikke skulle lansere det tredje «MotorStorm» som kommer til PlayStation 3 før 12. april.

Norden og England fryser altså videre forsendelser av spillet inntil videre, i USA - som først skulle forberede lansering om noen uker - vil sannsynligvis spillet bli utsatt inntil videre.

Sony kunngjorde også i dag at man vil donere 300 millioner yen for å bidra til å hjelpe de som er berørt av tragedien i Japan. I tillegg vil man donere ytterligere midler gjennom et program der ansatte i Sony fra andre deler av verden hjelper kolleger som er rammet. Tohoku-regionen i Japan ble hardt rammet av naturkatastrofene – et område som er viktig for Sony. Flere Sony-ansatte og deres familier bor i nettopp denne regionen.

«MotorStorm: Apocalypse» er det første spillet fra britiske Evolution Studios som flytter handlingen fra ødemarken og inn til en urban setting. Metropolen, modellert etter San Francisco og Bay Area, har blitt utsatt for en rekke ødeleggende naturkatastrofer, får du vite innledningsvis i spillet.

De hasardiøse bil- og motorsykkelløpene finner sted i, over og rundt ruinhaugene, mens skyskrapere kollapser og tsunamier skyller inn over byen - og sørger for ytterligere ødeleggelser.

NB! De butikkene i Norge som har fått spillet tilsendt allerede, vil selge «MotorStorm: Apocalypse» inntil lagrene er tomme fra i morgen, 16. mars. Etter dette vil spillet bli utsatt på ubestemt tid, opplyser altså Nordisk Film - den norske PlayStation-distributøren.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3