Dårlig timing for naturkatastrofe-racing

«MotorStorm: Apocalypse» utsatt i Japan.

14. mars 2011 10:35

I kjølvannet av forrige ukes voldsomme naturkatastrofer, utsetter Sony lanseringen av «MotorStorm: Apocalypse» i Japan. Opprinnelig skulle spillet ut i butikkhyllene den 17. mars.

Nå er i stedet «MotorStorm»-slippet flyttet på ubestemt tid, skriver Andriasang.

Til dette tredje «MotorStorm»-spillet som kommer ut til PlayStation 3, valgte utviklerne i Evolution Studios å flytte råkjøringen fra eksotiske, øde omgivelser som i de to første utgivelsene – og til en storby rammet av ødeleggende naturkatastrofer. Jordskjelv, tsunamier og et samfunn som på alle måter bærer kjennemerkene av å holde på å gå i oppløsing, dominerer miljøene.

Du kjører løp gjennom kollapsende bygninger, både med to- og firehjulinger, og får virkelig oppleve naturkreftene på nært hold.

PressFire.no møtte utvikleren i London litt tidligere i år, og spurte sjefsdesigner Paul Rustchynsky hvorfor man valgte å flytte handlingen fra ødemarken og til en postapokalyptisk storby.

- Det var en vanskelig avgjørelse å ta. Vi så på hvor vi har vært og hvordan vi kunne ta serien videre. Likevel hadde vi lyst til å få «MotorStorm» til å føles friskt, og fant vi ut at vi ville legge spillet til et litt uventet miljø, fortalte Rustchynsky.

- Vi testet med en tradisjonell by-setting, men fant ut at det egentlig ikke var så mye man kunne gjøre i et slikt miljø. Det var da vi tenkte; «OK, la oss legge på et element av ødeleggelse…».

- Åpenbart kan vi ikke la jordskjelv oppstå hele tiden, så vi har dandert med en rekke andre elementer som skaper en slags urban off-road-følelse mens du kjører, sa Paul Rustchynsky.

I «MotorStorm: Apocalypse» kjører du løp i områder inspirert av San Francisco og Bay Area. Det er ikke bare voldsomme naturkrefter og fartsgale konkurrenter du må kjempe mot. I løpet av spillets karrieredel får du nemlig også møte på en annen type motstand som er med på å farge billøpene. PressFire kommer tilbake med en anmeldelse av spillet med det første.

NB! PressFire har snakket med den norske distributøren av spillet, Nordisk Film. Lanseringen av dette PlayStation 3-spillet blir som planlagt i Norge onsdag 16. mars.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3