PlayStation-sjefen skal snakke ut om «fremtiden»

Får vi spille i virtual reality neste uke?

10. mars 2014 13:32

(PressFire.no): Avtalebøkene begynner å fylles opp til neste ukes Game Developers Conference (GDC) i San Francisco. Det er den første av de store, årlige spillmessene for bransjen.

Det kan også bli arenaen der Sony ønsker å vise sine VR-briller.

Ryktene om en slik Oculus Rift-konkurrent har florert en stund allerede. Fra velinformert hold har det tidligere blitt hevdet at nettopp GDC kan bli den store debuten for virtual reality-utstyret myntet på PlayStation 4.

Blir VR på PS4 virkelighet?

Nå har GDC-arrangørene spikret et foredrag den 18. mars med den fristende, og litt kryptiske tittelen: «Driving the Future of Innovation at Sony Computer Entertainment».

En av foredragsholderne er Shuhei Yoshida, sjefen for Sonys Worldwide Studios. Han flankeres av produktsjef Richard Marks og ingeniøren Anton Mikhailov. De to sistnevnte er ansvarlige for PS Eye-kameraet og Move-tilleggsutstyret.

Sammensetningen av trekløveret fra Sony gjør at vi får følelsen av at dette timeslange møtet kommer til å ha et hardware-fokus.

Nye Move-spaker har det også gått rykter om tidligere, men de fleste er nok spente på om VR-drømmen kan bli virkelighet – også på PlayStation 4.

Utsatt debut?

Tech Radar fortalte i forrige måned om en Sony-plan som inkluderer demonstrasjoner rettet mot tredjepartsutviklere – som EA, Ubisoft, Activision og flere – under GDC.

CVG har hørt fra sine kilder at gjengen bak det utsatte «Driveclub» jobber med å integrere VR-støtte til sitt kjørespill. Stemmer dette kan den brå utsettelsen av PS4-prestisjespillene forklares.

Tech Radar fortalte i forrige måned at Sony opprinnelig hadde tenkt å vise fram spillbrillene under GamesCom-messa i fjor høst, men senere har valgt å utsette inntil de hadde balansert og utbedret utstyret ytterligere.

Gamesindustry.biz har hørt at Sony planlegger å bruke 3D-kameraet til PlayStation 4 for å spore bevegelser – og potensielt gjøre dette utstyret med nøyaktig enn Oculus Rift.

Utseendemessig skal VR-ustyret, i hvert fall på prototypenivå, ligne en hel del på de eksisterende HMZ-brillene fra Sony.

Puls- og svettemåler

Noen mystiske patentskisser som havnet på nettet i fjor, forklarer hvordan Sony har tenkt å kombinere biometriske data (puls, blodtilførsel eller svette) med målinger av blikkpunkt og øyebevegelser.

Det ble også skissert muligheter til å koble VR-opplevelsen til Gaikai-skytjenesten på et vis.

Sony har tidligere tenkt på hvordan du kan bli varslet hvis det skjer noe rundt deg i stua mens du er dypt inne i en spillopplevelse, med brillene på. Du skal få varsel hvis for eksempel en røykvarsler går – eller svigerforeldrene kommer på overraskelsesbesøk.

Oculus Rift startet som et kronerullende prosjekt på Kickstarter. Nå har flere investorer spyttet store summer i prosjektet, og John Carmack er med på laget. Etter planen skal Oculus Rift ut på markedet i løpet av året.

NB! GDC-møtet med Yoshida og hans to kolleger foregår natt til 19. mars norsk tid (fra 01:45 til 02:45). PressFire skal være til stede på Game Developers Conference i neste uke.

FOTO (hovedbilde): Rainer Jensen, Epa/Scanpix.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3