Virtual reality til PlayStation 4 kan snart bli virkelighet

– Forbereder den første demonstrasjonen.

21. februar 2014 14:33

(PressFire.no): Sony har brukt de siste månedene på å finjustere og forbedre sine virtual reality-briller, og det nærmer seg det første store fremstøtet mot spillutviklere.

Det er TechRadar som har hørt dette fra sine kilder.

CVG underbygger disse påstandene, og har hørt fra sine egne kontakter at spillstudioet bak det utsatte «DriveClub» er blant dem som nå sitter og leker med Oculus Rift-konkurrenten.

Vises fram på GDC i mars?

Neste måned går den store utviklerkonferansen GDC av stabelen i San Francisco. Mye peker i retning av at Sony kommer til å invitere flere utviklere bak lukkede dører for å vise hva slags fremtid spillopplevelser på PlayStation 4 kan få.

TechRadar hevder det er tredjepartsstudioer – altså EA, Ubisoft, Activision og flere – som nå skal få vist dette utstyret.

Sony har med vilje tatt tiden de trenger for å justere og forbedre headsettet før de viser det fram, hevder muldvarpen TechRadar har snakket med.

VR-brillene skal ha blitt demonstrert allerede under fjorårets E3 i Los Angeles og GamesCom i Tyskland, i begrenset grad, men det er først i mars at Sony føler seg trygge på å gå litt bredere ut med sin teknologi.

Bilspill i virtual reality

Evolution Studios i England jobber med det som skulle være en av de eksklusive PlayStation 4-titlene, «Driveclub». Spillet ble som kjent utsatt i siste liten – og har i stedet fått forespeilet en ny og åpen lanseringsperiode en gang «tidlig i 2014».

Dette kan ha sammenheng med ryktene CVG formidler: Evolution-utviklerne jobber nå med å simulere en cockpit-vinkel i spillet gjennom disse brillene.

Ligner på HMZ-displayet

Stemmer disse meldingene, kan utsettelsen og den foreløpige mangelen på en konkret dato fra Sony-hold ha en klar sammenheng.

«Driveclub» er slettes ingen dum spilltittel å demonstrere virtual reality på PS4 med.

Slike rykter oppsto allerede i fjor høst. Den gang het det også at utseendet på VR-brillene skal ligne en hel del på 3D-displayet Sony allerede har lansert i HMZ-serien (bildet).

Puls- og svettemåler

Sonys spillsjef, Shuhei Yoshida, har lenge uttalt seg på en måte som understreker at også PlayStation kan være en naturlig plattform for Oculus Rift-lignende teknologi.

John Smedley fra Sony Online Entertainment kan ha forsnakket seg litt, da han tidligere denne måneden bekreftet at det kommer et par konkurrenter til Oculus Rift - der en av disse stammer fra Sony selv.

Ifølge tidligere rapporter fra Gamesindustry.biz skal VR-teknologien fra Sony lene seg på 3D-kameraet og bevegelsessensoren PlayStation Eye som nå selges som ekstrautstyr til PlayStation 4.

Like før jul havnet flere patentskisser og –beskrivelser på nettet, som beskriver hvordan folk i Sony-systemet jobber med planer som er mer omfattende enn de vi har sett fra Oculus Rift.

I tillegg til å integrere PlayStation Eye lå det i disse skissene også spor av en sensor som kan måle biometriske data. Puls, kroppstemperatur, svette eller blodtilførsel til hjernen kan i teorien flettes inn i spillopplevelsen.

Patentet beskrev også hvordan øyebevegelser og blikkpunkt kan fanges opp, i tillegg til å legge opp til en skyteknologistøtte som kan åpne opp ytterligere muligheter.

FOTO (hovedbilde): Rainer Jensen, Epa/Scanpix.

Game Developers Conference (GDC) går av stabelen i San Francisco fra 17. – 21.mars. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3