Ser omgivelsene, måler pulsen din og vet når du blunker

Hva er det Sony jobber med?

14. desember 2013 12:43

(PressFire.no): Vi har tidligere skrevet om ryktene som hevder Sony jobber med sin egen løsning for virtuell virkelighet, og det har vist seg at eksperter på stereoskopiske 3D-bilder fra «Motorstorm»-studioet har begynt å ta patenter på ny teknologi.

Nå dukker det opp ytterligere patenter (via NeoGAF), som styrker påstanden om at Sony jobber med en løsning som skal fungere med PlayStation-maskiner.

Mer avansert enn Oculus Rift?

I patentet kommer det frem at Sony kan sikte på et noe mer omfattende produkt enn for eksempel Oculus Rift.

For i tillegg til å ha en virtuell virkelighet som sporer hodebevegelsene dine, som Oculus Rift gjør, tyder det på at de også vil ha en sensor i pannen som sporer biometriske data. Ifølge patentet vil kroppstemperatur, puls, blodkomponenter, svette, hjernebølger og blodtilførsel til hjernen kanskje kunne spores.

De ser også for seg en løsning hvor et kamera skal fange øyebevegelser – retningen du ser, pupillen og om brukeren blunker.

Det stopper ikke der – for som kjent fra tidligere patenter har Sony lyst til å spore omgivelsene du spiller i. Tidligere har vi skrevet om varslingssystemet de vil bruke når det skjer noe i omgivelene utenom den virtuelle virkeligheten – i den virkelige verden, altså.

I det nye patentet utvides dette til ikke bare at teknologien skal kartlegge hva som befinner seg i din umiddelbare nærhet og bruker dette i spillet, men også å kunne bruke levende ting i omgivelsene dine inne i spillet. Eksempelvis vil et menneske eller en hund bli representert med en slags «avatar» inne i spillet.

Spiller på lag med nettskyen

Det kommer også frem at nettskyen skal spille en rolle – og det er derfor nærliggende å tenke at Gaikai skal spille en rolle. I patentet tegnes en figur som viser brillene koblet til en PS3, som igjen er koblet til nettskyen og videre til en server.

Hvis vi skal spekulere, tror vi at de vil ta i bruk «remote play»-funksjonaliteten for å sende bilder til brillene trådløst.

Dette fungerer allerede i dag med Sonys håndholdte konsoller, selv om disse brillene nok vil kreve en høyere bildeoppdatering enn de håndholdte konsollene for å ha en noenlunde bra opplevelse.

Oculus Rift jobber ut i fra minimumskrav på 60 bilder i sekundet, mens «remote play»-funksjonen i PlayStation-maskinene i dag maksimalt leverer 30 bilder.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3