Her gir Sony-sjefen oss sitt beste pokerfjes

Men nå er det offisielt at selskapet kjøper nettskygiganten Gaikai.

2. juli 2012 09:48

(PressFire.no): I mai uttalte Gaikai-sjefen Dave Perry at konsollprodusentene er sinnssyke om de ikke inkluderer skyspilling i neste generasjons konsoller. 

Allerede da gikk ryktene om at Sony var i sluttfasen av et oppkjøp av tjenesten, som er verdensledende innen såkalt skyspilling - strømmetjenester hvor du kan spille svært krevende spill fra pc og spillkonsoller på et vidt spekter av plattformer.

I dag ble det klart at den japanske teknologigiganten har kjøpt Gaikai for i overkant av 2,2 milliarder norske kroner, ifølge The Verge.

Vidt spekter av innhold

- Sony Computer Entertainment skal levere en skystrømmingstjeneste i verdensklasse, som lar brukerne nyte et bredt spekter av innhold fra krevende kjernespill til lettbent innhold - umiddelbart, sier SCE-sjefen Andrew House i en uttalelse.

Han får selskap av Gaikai-toppen David Perry:

- Det er en ære for oss å hjelpe SCE med å kjapt omfavne nettskyens makt, og videreutvikle økosystemet deres, gi utviklerne nye muligheter og dramatisk utvide rekkevidden til eksisterende opplevelser og nytt innhold, forkynner han.

De har enda ikke annonsert hvordan teknologien skal implementeres, men fleksibiliteten dens åpner nok for bruk på både PlayStation 3, PlayStation Vita og Sonys neste stuekonsoll. 

Ordknapp Europa-sjef

Før nå har Sony holdt kortene svært tett til kroppen. Under E3-messen i sommer snakket vi med Andrew Ryan, som er Sony Computer Entertainments europeiske sjef.

Vår reporter Jarle Hrafn Grindhaug konfronterte ham med ryktene om at Sony lå an til å handle selskapet, men ble møtt med et robust pokerfjes fra briten, som du kan se i videoen nederst.

- Jeg aner ikke hvor det ryktet kom fra, hevdet han da.

Ingen pc-spill?

Da ryktene begynte å svirre i starten av sommeren, ble det nevnt at Sony ønsket å tilby PlayStation 1- og 2-spill til andre plattformer, blant annet nettbrett som Wikipad.

Det er altså ikke klart om oppkjøpet vil åpne for spilling av tunge pc-spill på konsoller med mindre maskinkraft - et av de fremste salgspunktene for Gaikai og lignende strømmetjenester.

Mange har blant annet ytret interesse for hvordan dette kan gjøre spill som «World of Warcraft» tilgjengelige for PlayStation-eiere. 

En annen viktig problemstilling er hvordan oppkjøpet påvirker Gaikais samarbeid med tv-produsentene LG og Samsung. 

Sony er også en svært sentral aktør på tv-markedet, og vil sannsynligvis ikke ha interesse av å konkurrere med seg selv.

Får vi se en lisensieringsavtale, eller blir de to selskapene holdt ute i kulda?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3