Er dette starten på spillfremtiden?

- Et av de mest spennende produktene innen spilling, noensinne.

4. mai 2012 09:16

(PressFire.no): For noen uker siden kunne vi fortelle om nettskyspilingstjensten GaiKai som har gjort sitt inntog på Facebook, hvor du får muligheten til å teste pc-spill rett i nettleseren.

Nå styrker Gaikai satsingen ytterligere i nettbrettmarkedet ved å signere en avtale med Wikipad – en nettbrettprodusent som har utvidet brettet med det som ligner på en tradisjonell håndkontroller til spillkonsoller.

På den måten ligner den på Nintendos kontroller som brukes i deres nye konsollsatsing Wii U, men Wikipad kjører på Googles operativsystem – Android 4.0.

Dette åpner for nye spillmekanikker, mener Gaikai:

- Wikipad er et av de mest spennende produktene innen spilling, noensinne. Nettbrettet har blitt designet for spillere. Utvide av den mobil spillopplevelsen med et kontrollsystem som matcher dagens konsoller og pc-kontroller  åpner for spillmekanikker som ikke har vært mulig med bare en trykkfølsom skjerm, sier Gaikai-sjefen Robert Stevenson i en pressemelding.

Selve nettbrettet ble annonsert under elektronikkkonferansen CES i Las Vegas i januar, men skal ha blitt oppgradert siden den gangen.

 I tillegg til at skjermen blir 10,1 tommer vil den ha muligheten til å kjøre bildet til tv-er via Wifi-Direct, med en egen utvidelse. Den blir også verdens første nettbrett som får 3D-bilde uten å kreve briller, ikke helt ulikt mobiltelefonen LG Optimus 3D eller Nintendo 3DS.

Videre skal den ha firekjernes prosessor og 2 GB ram i tillegg til å ha 8 GB lagring. Den har også port for minnebrikker av typen microSD. Mobilt nett (3G) får man via ekstrautstyr.

Den er også utstyrt med HDMI-utgang og USB 2.0, samt kameraer både foran og bak.

Pris eller lanseringsdato har de enda ikke avslørt. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3