Hva skjer om alarmen går når du er oppslukt i virtuell virkelighet?

Sony har sikret seg patent.

8. november 2013 11:19

(PressFire.no): Vi har tidligere skrevet om ryktene: Sony jobber med et sett briller myntet på virtuell virkelighet, blant annet er tiltenkt den kommende spillkonsollen PlayStation 4.

Den gangen var det en anonym kilde som overfor Computer & Videogames hevdet at det var folk fra «Motorstorm»- og «DriveClub»-studioet som jobbet med virtuell virkelighet.

Ifølge denne kilden skulle brillene ligne på Sonys tv-briller, HMZ, men de bruker PlayStation Eye-kameraet for å spore bevegelsene.

Det burde gå en alarm

Nå har det dukket opp patenter som forsterker ryktene om at det jobbes med et alternativ til Oculus Rift-brillene.

En NeoGaf-bruker har sporet opp patentet datert fra mai i år, som er knyttet til et varslingssystem i brillene.

Det ene patentet tar for seg et slags varslingssystem fra lyder som er ikke er knyttet til det som foregår i den virtuelle verdenen, men om det skulle gå en alarm eller skje noe. I et tenkt scenario hvor en brannalarm går, vil du få en melding på skjermen eller at lyden slippes gjennom hodetelefoner med aktiv støydemping.

3D-spesialister på saken

Patentene bekrefter også at det er folk fra Evolution Studios som står bak utviklingen, som også er kjent for å være spesialister på stereoskopisk 3D.

Ifølge de tidligere ryktene har Sony vært usikre på hvor stor del av PlayStation 4-opplevelsen dette skal være.  

Teknologien skal også ha blitt demonstrert bak lukkede dører, og det skal ha vært det utsatte kjørespillet «DriveClub» som har vært en prøvekanin i denne prosessen.

Ryktene skulle også ha det til at Sony ville avduke teknologien under nylig avholdte Tokyo Game Show, noe som ikke skjedde. De nye og oppdaterte ryktene spekulerer i en avsløring på Game Developers Conference (GDC) i mars.

Oculus Rift skal slippes i 2014

De folkefinansierte Oculus Rift-brillene har fått mye oppmerksomhet det siste året, og har blant annet fått en investor på plass med nærmere 100 millioner kroner for å få dem på markedet.

I tillegg har de fått «Doom»-legenden John Carmack om bord, som skal bidra med teknisk kompetanse.

Oculus VR har varslet at selv sjefen for prosjektet blir uvel av å bruke brillene, og at det det jobbes aktivt med teknologien for å motvirke kvalme – et problem som oppstår hos mange brukere.

Oculus Rift skal etter planen ut på markedet for konsumenter i 2014, men PressFire har et eksemplar av brillene som vi lot journalister i Dagbladet prøve tidligere i år. Her ser du resultatet:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3