John Carmack slutter seg til spillrevolusjonen

Blir teknisk sjef for Oculus Rift.

7. august 2013 16:48

(PressFire.no): Tidligere i sommer sikret Oculus VR seg eksterne investorer, og påfyll i kassa gjennom 91 millioner friske kroner. 

Virtual Reality-brillene Oculus Rift har i dag nådd en ny stor milepæl. Utviklerlegenden John Carmack har nemlig sluttet seg til selskapet.

- Teknologi som vil forandre

- Drømmen om VR har ligget der litt i bakgrunnen i flere årtier. Men endelig sammenfaller folka med teknologien, som gjør at man kan nå det potensialet man så for seg, uttaler John Carmack om sitt neste oppdrag.

- Jeg er ekstremt stolt over å kunne bidra til noe jeg fast bestemt tror kommer til å bli en teknologi som vil forandre.

Carmacks nye ansvar blir å lede teknologiavdelingen i Oculus VR. Men han kommer ikke til å bryte med id Software, forteller en talsperson til Polygon.

Id Software er selskapet Carmack var med å stifte i 1991. Han var sterkt delaktig bak tidlige skytespillklassikere som «Doom», «Wolfenstein» og «Quake». I mellomtiden har han også lagd noen romraketter.

LES OGSÅ: Intervju med «skytespillenes gudfar».

- Ville elsket å gi bort brillene gratis

Det er foreløpig uklart når forbrukerversjonen av disse spillbrillene er klar for markedet. Målet er å ha Rift klart en gang neste år, og det har blitt antydet at de vil koste rundt 300 dollar i butikk. 

Men prismodellen er fortsatt ikke bestemt.

- Jo lavere pris, jo større publikum, fortalte nylig Oculus-direktør Brendan Iribe til Edge.

- Vi har alskens ville ideer. Vi ville elsket det om vi en dag kan gi bort brillene gratis, sa han.

LES OGSÅ: Oculus Rift fikk Hovefestival-folk til å snuble.

Også til telefoner?

Tidligere i sommer ble utviklervarianten ferdigstilt og sendt til dem som var med på å finansiere hele prosjektet via Kickstarter.

Opprinnelig ba mannen bak Oculus VR, 20 år gamle Palmer Luckey, om beskjedne 250 000 dollar for å realisere drømmen sin i august i fjor.

Da Kickstarter-kampanjen var over, hadde folk bidratt med 2,4 millioner dollar – altså nesten ti ganger mer enn målet.

Utviklerversjonen av Rift fungerer i dag til en rekke pc-spill, men folka bak har både antydet at konsoller og neste generasjon mobiltelefoner kan være interessant å se nærmere på.

John Carmack var en av de første som flyttet oppmerksomheten mot Oculus Rift i forbindelse med den store E3-spillmessa i Los Angeles i fjor. Han demonstrerer engasjert overfor Giant Bomb i denne videoen.


Her kan du se hvordan det gikk da vi introduserte Dagbladet-journalister for Oculus Rift tidligere i år:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3