Oculus Rift sopte inn nye millioner

Investorhjelp skal «sikre fremtidens spilling».

18. juni 2013 11:21

(PressFire.no): Eventyret startet med en folkefinansiering fra kronerullingsstedet Kickstarter. For å utvikle en prototyp ba Oculus VR pent om 250 000 dollar for å realisere drømmen.

Resultatet overgikk alle forventningene, og da Kickstarter-kampanjen var over hadde utviklerne fått hele 2,4 millioner dollar, eller 13 millioner kroner.

Denne våren begynte utsendelsen av de første utviklersettene. Virtual Reality-brillene nådde også våre kontorer for noen uker siden.

Hvordan det så ut når et dusin Dagbladet-mennesker fikk teste denne teknologien, ser du i denne saken.

- Dyp og tilgjengelig virtual reality

Nå har jobben med å lage forbrukerversjonen av spillbrillene startet for alvor. Oculus VR sier i en pressemelding at de har fått ytterligere finansiering, verdt 16 millioner dollar, 91 millioner kroner, fra et knippe investorer.

Pengene skal bli brukt for å sette fart på utviklingen av virtual reality-programvare, hardware og tjenester.

- Resultatet er at vi nå kan skape en virtuel reality-plattform for kundene, sier Oculus VR i pressemeldingen.

- Oculus startet med ett oppdrag: å kunne plassere spillere inni spillet, uttaler Palmer Luckey, grunnlegger og oppfinner av denne teknologien.

- Denne investeringen tillater oss å levere dyp og tilgjengelig virtual reality for spillere overalt, fortsetter han.

Ingen lanseringsdato

En prototyp av Oculus Rift dukket opp på E3-spillmessen i Los Angeles i fjor sommer, og har siden begeistrert og inspirert utviklere.

Valve («Team Fortress», «Portal») var blant dem som på årets Game Developers Conference brukte taletid på å fortelle hvorfor de mener dette kan være med på å revolusjonere spilling, og proklamerte at de allerede holder på å utvikle teknologi og tilrettelegge flere av sine spill til brillene.

Et par av investorene, Spark Capital og Matrix Partners, vektlegger at de har teft og nese for fremtidsrettet teknologi og gode investeringer. Disse selskapene har tidligere puttet penger inn i blant andre Twitter og Tumblr, i tillegg til Apple og SanDisk.

- Med de ferske konsollannonseringene og sterkere mobilteknologi, ser vi med spenning mot spillindustrien, uttaler Santo Politi, en av grunnleggerne i Spark Capital, et av selskapene som nå altså har puttet 16 ny millioner dollar i VR-prosjektet.

De seneste månedene har utviklerversjonen av Oculus Rift blitt sendt ut til personer som kjøpte seg et eksemplar gjennom Kickstarter-kampanjen. Med finanseringen på plass er nå utviklingen av forbrukerutgaven i full sving.

På årets E3-spillmesse ble det demonstrert hvordan Oculus Rift nå også kan kjøre i 1080 HD-grafikk.

Så langt opererer ikke Oculus VR med en konkret lanseringsdato for «butikkversjonen» av brillene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3