Nå forlater «Doom»-skaperen spillutvikling helt og holdent

Vier seg til virtuell virkelighet.

23. november 2013 13:28

(PressFire.no): I sommer ble det kjent at spillveteranen John Carmack, som står bak klassiske titler som «Doom» og «Quake», forlater spillstudioet han grunnla i 1991, id Software.

Carmack kommer i stedet til å fortsette fulltid i sin stilling som teknisk sjef for spillbrillene Oculus Rift, en posisjon han begynte i tidligere i år.

- Jeg ville fortsette som en teknisk konsulent for id, men det fungerte bare ikke, forklarer Carmack via Twitter.

- Og det er nok best slik, den delte oppmerksomheten var utfordrende, sier han videre.

Hva med «Doom 4»?

- John Carmack har blitt interessert i å fokusere på andre ting enn spillutvikling hos id og har derfor sluttet i studioet, sier studiosjefen Tim Willis til spillsiden IGN.

Willis forklarer at det ikke kommer til å ha noen effekt på spillene studioet har under utvikling, som blant annet skal være neste installasjon i «Doom»-serien, «Doom 4».

Spillet ble annonsert i 2008. Etter tre års arbeid på tittelen ble utviklingen av spillet startet helt på nytt igjen.

Men heller ikke i år ble «Doom 4» vist frem på den årlige spillmessa QuakeCon, og nå får altså tittelen fortsette uten Carmack på laget.

Carmack er ikke den første profilerte id Software-ansatte som forlater spillstudioet i år. Todd Hollenshead, sjefen for selskapet, forlot studioet i juni etter å ha vært med selskapet i hele 17 år.

Virtuelle drømmer

Carmack var tidlig ute med å hoppe på bølgen av Oculus Rift-frelste.

Under E3-messa i fjor viet han oppmerksomhet til spillbrillene, og skapte på den måten mer interesse for teknologien, noe du kan se i denne videoen.- Drømmen om VR har ligget der litt i bakgrunnen i flere årtier. Men endelig sammenfaller folka med teknologien, som gjør at man kan nå det potensialet man så for seg, sa Carmack i det han inntok stillingen hos Oculus Rift i august.

- Jeg er ekstremt stolt over å bidra til noe jeg fast bestemt tror kommer til å bli en teknologi som vil kunne forandre. 

PressFire fikk et dusin Dagbladet-journalister med på Oculus Rift-prøvetur tidligere i år. Slik gikk det:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3