Begynte på nytt med «Doom 4» etter tre års arbeid

Og «Rage 2» skal være kansellert.

4. april 2013 10:04

(PressFire.no): I fjor erklærte John Carmack, medskaperen av legendariske «Doom», at de hadde fullt fokus på «Doom 4». Det kan nok ha vært mer sant enn vi antok.

Kotaku skriver at den etterlengtede oppfølgeren ble helt skrapet i 2011, etter tre års utvikling, og at arbeidet har begynt på en helt ny versjon nå. Det bekrefter utgiver Bethesda.

- En tidlig versjon av «Doom 4» manglet den spenningen og kvaliteten vi så for oss, som fansen forventer. Derfor har Id rettet fokus på en ny versjon, forklarer Bethesdas markedssjef, Pete Hines, til Kotaku.

«Call of Doom»

Den amerikanske spillbloggen hevder å ha snakket med kilder tett på produksjonen av spillet, som melder om svært urolig sjø hos veteranene i Id Software.

- Folk gjorde referanser til «Call of Duty». Det ble spøket om at det var «Call of Doom», fordi såpass mye var skriptet - ferdiglagde scener. Det var en antakelse om at for å ha et stort skytespill i disse dager, må du tilby en diger, filmatisk opplevelse, siterer Kotaku en anonym kilde.

En annen medarbeider tett på prosjektet skal ha vært svært negativ til den retningen.

- Det kuleste var skrekkelementene. Dessverre ble ble de overskygget av rimelig meningsløse og påtvungne skytegallerier fylt av uinteressante fiender.

Like stort som «Skyrim»?

Kotaku skal også ha snakket med en ansatt som angivelig satt i møter med ZeniMax, selskapet som eier både Id Software og «Skyrim»-gjengen Bethesda Game Studios.

- «Doom 4» kan og burde være like stort som «Skyrim», skal det ha blitt erklært.

Andre hevder at ledelsen så seg blinde på «Rage», og ikke konsentrerte seg om det andre prosjektet før det postapokalyptiske skytespillet slet med å innfri salgsambisjonene.

- Okay, hør. Vi ga dere en drøss av sjanser, og dere sliter med å sjonglere flere prosjekter samtidig. Så nå har dere bare ett prosjekt - «Doom 4», skal ZeniMax ha uttalt.

En annen konsekvens av turbulensen var at «Rage 2» ble kansellert, ifølge Kotaku.

Maktkamp?

- Flesteparten av Ids dyktigste folk har dratt eller fått sparken, hevder en av spillnettstedets kilder.

Dagens tilstand i selskapet beskrives som en maktkamp, hvor man ikke greier å enes om hva et «Doom 4» egentlig innebærer.

Id Software anses av mange for å være de som virkelig skapte førstepersons skytespill med «Wolfenstein 3D» og «Doom», men har slitt med å holde på momentet i etterkant.

Deres foreløpig seneste utgivelse er «Doom 3: BFG Edition», en nyversjon av skrekkskytespillet fra 2004 som virkelig skuffet vår anmelder.

Ifølge Kotakus kilder, skal Id stå i fare for å bli redusert til teknologiprodusent for ZeniMax om «Doom 4» ikke blir som forventet. Deres Id Tech-motor brukes av flere spill innad i konsernet, og Texas-studioet har siden starten vært kjent for spillmotorene sine.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3