Enda flere spillutviklere må gå fra Sonys studioer

Tegn på trøbbel, eller rutinemessige nedskjæringer?

25. mars 2014 14:10

(PressFire.no): Det bekreftes i dag at en rekke Sony-eide spillstudioer i Storbritannia blir nødt til å si opp ansatte.

Det gjelder tre studioer: Evolution, Guerrilla Cambridge og SCE London Studio. 

Omfanget er uklart

Sony bekrefter dette ovenfor nettstedet Videogamer. En representant for selskapet forteller at oppsigelsene er en del av rutinemessig gjennomgang av ressurser.

Slike gjennomganger skal sørge for at Sony-studioene leverer «høykvalitets, innovative og lønnsomme produkter.»

Blir det flere forsinkelser?

Oppsigelsene kan også tyde på ytterligere trøbbel for storspillet «DriveClub», som utvikles hos Evolution Studios.

Kjørespillet skulle i sin tid være klart til lanseringen av PlayStation 4, det ble deretter utsatt, og den siste informasjonen tyder på at hele prosjektet måtte gå tilbake til tegnebrettet.

Det foreligger ingen ny utgivelsesdato. Sony selv melder imidlertid til Videogamer at utviklingen av «DriveClub» ikke blir påvirket.

Guerrilla Cambridge jobbet blant annet med PlayStation Vita-spillet «Killzone: Mercenary», mens SCE London har gitt ut mange spill til omtrent samtlige PlayStation-plattformer, først og fremst «SingStar»-serien. De bidro også med demoprogrammet «Playroom» til PS4-lanseringen.

På begge sider av dammen

Denne runden med oppsigelser er langt fra den første hos Sony den siste tiden. Nylig ble det også kuttet hos Sony Santa Monica, der et uannonsert spill skal ha blitt kansellert etter flere år med utvikling.

Mange profilerte personligheter hos Naughty Dog, Sony Santa Monica og Sucker Punch har også sagt opp stillingene sine i det siste.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3