Og vi som trodde at bilspill ikke kunne bli penere

«Project Cars» kommer definitivt i høst.

24. april 2014 13:13

(PressFire.no): Når det gjelder det grafiske har «Forza Motorsport 5» definitivt satt standarden innenfor bilspill. Ingen andre utgivelser per i dag klarer å presentere like detaljerte biler og baner.

Det betyr imidlertid ikke at utviklingen har stanset opp.

Tvert i mot: Ambisiøse «Project Cars» har nettopp fått en rålekker ny trailer og bekreftet utgivelse i november i år.

Erfarne utviklere

Et par ord om spillet – det utvikles av britiske Slightly Mad Studios, som fra før har erfaring med blant annet «Need for Speed: Shift»-spillene.

Til forskjell fra deres tidligere utgivelser blir imidlertid «Project Cars» finansiert av utviklerne selv og av fansen. Ingen utgivere er involvert.

Spillet kommer til Xbox One, PS4, PC og Wii U. Opprinnelig skulle det lanseres til Xbox 360/PS3-generasjonen, men de maskinene ble droppet, og utviklingen ble flyttet til kraftigere konsoller. Det blir interessant å se om Wii U-eiere kommer til å måtte leve med visuelle kompromisser.

Nye teknologier

Utviklerne lover også at spillet vil fungere både med Oculus Rift og Sonys Project Morpheus, støtte 4K-skjermer og de fleste ratt-oppsett.

Slightly Mad har for øvrig bekreftet ovenfor Eurogamer at den nye traileren inneholder sekvenser hentet fra både PS4 og PC, der PCen brukte ett Nvidia GeForce TGX 680-kort.

Med «Project Cars», «DriveClub», «The Crew» og kanskje et nytt «Forza Horizon»-spill, vil høsten mest sannsynlig bli en hektisk tid for bilspillentusiaster.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3