Det største øyeblikket fra 2014-sportsspillene

Mario møter «Forza» i andreomgangen.

24. desember 2014 12:47

(PressFire.no): Hver dag fremover, før 2014 blir til 2015, presenterer vi høydepunkter fra spillåret.

Det hele toppes på nyttårsaften med et fyrverkeri av et spill: den aller største favoritten.

Første etappe handler imidlertid om sport og racing. I morgen fortsetter vi med enda flere sjangere.

NB! Nederst i denne saken ser du hvordan vi har gått frem for å kåre våre favoritter.


Årets beste sportsspill

«Pro Evolution Soccer 2015».

Vinner:
«Pro Evolution Soccer 2015». 

Disse var også med i vurderingen, men nådde ikke helt opp:
«FIFA 15».
«NHL 15».
«Madden NFL 15».
«Football Manager 2015».
«EA Sports UFC».
«MLB 14: The Show».

Dette ble en skikkelig jevn og tett avstemning blant PressFire-anmelderne, altså folk med et sportsspillgen.

For «PES 2015» sin del var det ekstra mye på spill i år. Dette skulle bli første omgang på de nye konsollene, etter at utviklerne valgte å stå over racet om å nå PS4 og Xbox One i fjor, og med sprek teknologi lånt fra «Metal Gear Solid».

Når Konami i år leverer en potent konkurrent til EA Sports-bestselgeren, er det lett å bli ekstra sjarmert. Bare i lys av at det er to gode fotballspill ute i år.

I bunn og grunn oppleves «FIFA 15» som å spille med en tvangstrøye i forhold. Litt for likt fjorårets, noen feil og balanseproblemer har vi hatt å stri med. EA, med den posisjonen og alle lisensene de har, burde støvsugd bedre enn de gjør. Og hatt enda bedre onlinestabilitet.

Det er luftigere og friere på «PES 2015»-matta, mer forståelse for spillet og fleksibelt i enkelte faser av en kamp.

En allerede velbrukt frase, rundt omkring, men den passer veldig bra til hvordan en «PES»-kamp kan oppleves: 0-0-matcher kan være mer spennende og engasjerende i «Pro Evolution Soccer» enn en real «FIFA 15»-målorgie.

«FIFA 15» og «Pro Evolution Soccer 2015» nærmer seg hverandre i år på enkelte områder. «FIFA» er fortsatt feitere, mer påkosta og ser bedre ut. Men moro-faktoren, øyeblikket der du får et innlegg og stusser inn samtidig som du føler alt fulgte planen din, vipper dette i favør «PES».

Konami tar denne pokalen i år, syns vi. «Football Manager 2015» vaklet unødvendig på slippet, men har gjennom oppdateringer funnet bedre form. Og fikk til slutt Martin Ødegaard.

Årets beste racing

«Mario Kart 8».

Vinner:
«Mario Kart 8»

Disse var også med i vurderingen, men nådde ikke helt opp:

«Forza Horizon 2»
«Trials Fusion»
«Driveclub»
«GRID Autosport»
 «Assetto Corsa»

I realiteten sto det mellom to briljante, men ganske så ulike bilspill.

Med knapp margin vinner «Mario Kart 8» basert på PressFire-stemmene, og legger dermed bananskallet rett foran «Forza Horizon 2»-frontlyktene den andre store bil- eller racingfavoritten vår fra 2014. Det skilte ikke mye imellom disse to.

«Driveclub» er et flott spill, syns vi. Spesielt før det ble lansert. Alle problemene og jobben Sony har gjort for å bringe det i en tilstand som opprinnelig planlagt, har pågått i flere uker. Og fortsetter trolig langt inn i 2015.

Dette spillet har riktignok blitt bedre gjennom høsten, men fremstår med flau ettersmak sammenliknet med Sonys planer og løfter.

«Mario Kart 8» er på mange måter motstykket til denne «Driveclub»-sagaen: spillet ser helt gnistrende ut, kjører silkemykt (1080p, 60fps) og hadde ingen skjemmende riper i lakken.

Drøyt to tiår etter «Mario Kart»-debuten, måtte selv noen skeptikere til slutt bare la smilet vokse i fjeset etter noen timer med dette Wii U-spillet.

Det er ikke bare «enda et Mario Kart». Det er et av de aller beste i serien.

Uansett om du drar kjensel på mange smaker i denne oppskrifta, klarer Nintendo å sprøyte inn så mye kjærlighet, knallbra banedesign og en påkosta produksjonsverdi få, om noe annet spill i 2014, kan matche.

Hvordan har vi kåret de beste spillene fra 2014?

- Først inviterte vi alle spillanmelderne i PressFire fra 2014-rekka, cirka 20, til å stemme på sine favoritter fra året som har gått, fordelt på de ulike sjangerne.

- Etter en opptelling satt vi, med noen få unntak, igjen med en vinner i hver klasse. I noen få kategorier var det imidlertid så jevnt at det måtte en ekstra debatt/krangel til for å kåre en seiersherre.

- Vinnerne av hver kategori var naturlig nok også kandidater til å stikke av med den aller gjeveste prisen: Årets beste fra 2014. Akkurat den kåringen runder vi av med, på nyttårsaften.

- Frem til da skal vi på daglig basis presentere enda flere av våre favorittspill fra året som har gått. Du finner alle spillkåringene våre samlet her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3