Her er «GRID Autosport»

Hopper over de nye konsollene.

22. april 2014 12:03

(PressFire.no): Avleggeren fra ærverdige «TOCA Touring Cars», «GRID», får et nytt tilskudd i år.

Før påskeferien begynte Codemasters å legge igjen ledetråder om en oppfølger. I dag er det bekreftet. «GRID Autosport» skal ta serien over i en mer realistisk bane, forteller utvikleren.

Tok feil valg

I fjor sommer kom «GRID 2» ut. Ventetiden, siden det første i serien i 2008, hadde vært lang. Men i møte med bilspillhungrige ble ikke dette helt en innertier.

Det innrømmer da også Codemasters selv på sin blogg.

Det er riktig å si at gjennom å tilbakemeldingene og rikelig av tid til å reflektere, kom vi fram til at vi ikke helt hadde klart å oppnå det vi hadde lyst til. Vi er stolte over spillet [«GRID 2»], veldig fornøyde med noen av anmeldelsene vi fikk – men vi innrømmer gjerne at vi tok noen avgjørelser som vi muligens ikke burde tatt, kanskje vi flyttet noen aspekter av spillet for langt bort fra vår kjerne av spillere, skriver Ben Walker fra Codemasters.

Kjernen av bilsport

Fokuset i «GRID Autosport» flyttes trygt tilbake til kjernen av motorsport.

Ikke bare har spillutviklerne innledet samarbeid med bilmagasinet Autosport, men de bygger også karrieredelen rundt det å skape et team fra bunnen av.

Cockpit view er igjen tilbake, etter å ha blitt snauset bort fra «GRID 2». Den blir gjort tilgjengelig i to varianter: ett perspektiv der du ser førerens hender på rattet, og ett enda nærmere banen.

Utviklerne understreker i et langt blogg-innlegg at de har benyttet tiden siden i fjor sommer med å høre på tilbakemeldingene, invitere de mest ivrige bilspill-entusiastene, og skreddersydd opplevelsen etter ønskene fra «GRID»-fanbasen. 

Her er noen viktige endringer til «Autosport»:

* Mer realistisk styring. («Autentisk, ikke klinisk», sier Codemasters).

* De ulike bilene får mer personlighet. Tuningen har altså større grad av individuelle særtrekk

* Det blir fem ulike motorsportdisipliner i spillet. Blant annet endurance runs, open-wheel races og street races.

* 22 byer/baner fra hele verden - totalt 100 løyper. Hockenheim, Sepang, San Francisco, Jarama og Yas Marina er inkludert.

* Det er flere baner i «Autosport» enn i «GRID» og «GRID 2» til sammen, hevder Codemasters.

* I karrieren kan du få hjelp av en annen fører fra ditt racing-team. Vedkommende kan «angripe» andre førere, eller forsvare din posisjon i feltet.

* I flerspillerdelen kan du danne racing-klubber, og motta ukentlige utfordringer. Flere detaljer om denne modusen blir avslørt senere.

Venter med de nye konsollene

Spillet kommer til Xbox 360, PlayStation 3 og pc, og utgivelsesdatoen blir 27. juni. Dette blir altså ikke det første spillet fra Codemasters til de nyeste konsollene fra Sony og Microsoft.

Kanskje det er «DiRT 4» som får markere PS4- og Xbox One-debuten?

Ifølge Clive Moody hos dette britiske spillstudioet, er de enda ikke er ferdige med å bygge teknologien myntet på Xbox One- og PlayStation 4-kjørespillene.

Vi jobber virkelig hardt med vår neste generasjon av Ego-spillmotoren nå, og når vi er ferdige ønsker vi at den skal være den beste racing-motoren på markedet, sier Moody til Eurogamer.

Den jobben tar tid, og det handler ikke om at vi ikke allerede har jobbet med dette en stund. Den var ikke på et nivå vi var fornøyde med.

«GRID Autosport» lanseres 27. juni til pc, PlayStation3  og Xbox 360. Her kan du se den første traileren:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3