- De har gjort No Doubt til et virtuelt karaokesirkus

Gwen Stefani møter spillgigant i rettssalen, har dommeren bestemt.

30. mai 2012 13:43

(PressFire.no): Selv om musikkspillenes tid kanskje er forbi, er det ikke alle som klarer å glemme «Guitar Hero» eller «Band Hero».

Ikke No Doubt i hvert fall, som ble rasende da de fant ut at deres bidrag i «Band Hero» for to og et halvt år siden endte opp med å bli «et virtuelt karaokesirkus».

Det var beskrivelsen til advokaten som representerte Gwen Stefani og de andre medlemmene i popgruppa.

Dommeren vil ha saken for retten i år

Bandet trodde man bare kunne velge medlemmer fra No Doubt til å fremføre egne sanger i musikkspillet, og ikke benytte Gwen Stefani til å fremføre andre artisters låter.

Men der tok No Doubt feil. 

Du kan blant annet oppleve Stefani som Stones-vokalist Mick Jagger i «Band Hero» om du går inn for det.

Selv om No Doubt er store fans av Rolling Stones, og til og med har spilt konserter med dem, så er resultatet at brukerne kan manipulere rollefiguren til en ikke godkjent Gwen Stefani-fremførelse, med en mannlig stemme som synger om å ha sex med prostituerte, het det i en uttalelse fra bandet. 

Activision har i tiden som har gått forsøkt å løse flokene utenfor rettslokalene, eller få saken avvist av domstolen. De har også forsøkt seg med et motsøksmål med adresse til No Doubt.

Det har de ikke lyktes med.

Nå skriver AP at dommer Ramona See mener dette er en reell disputt som nå må avgjøres av en jury. Det betyr at det blir rettssak i løpet av året.

- Har videobevis

Activision mener de ikke har misledet bandet til å tro at deres avatarer kun blir brukt til No Doubt sine sanger.

Advokat Jefferey McFarland sier til AP at Activision ser fram til å fremlegge sin sak i retten.

Videre forteller McFarland at de vil legge fram bevis i form av videoopptak, der bandet angivelig blir fortalt at deres digitale figurer kan bli «låst opp» og brukt i andre sanger.

- Nirvana ble også misbrukt

Grønsjenka Courtney Love truet også Activision med søksmål, for Kurt Cobain ble ifølge henne misbrukt i «Guitar Hero 5».

Hun ble klar over situasjonen etter at YouTube boblet over av musikkvideoer fra spillet der Cobain gjør sine beste etterligninger av blant annet Bon Jovi, David Bowie og Megadeth.

Eksempler på dette ser du nederst i saken.

- Det er vanskelig å se et bilde av Kurt som kopierer andre artisters musikk ved siden av tegneseriefigurer. Kurt Cobain skrev sanger som betyr en hel del for mennesker over hele verden.

Activision møter i retten allerede denne uka

Activision er for tiden svært aktive i rettssaler. Selskapet har hatt flere møter med advokater enn spillskapere, kan det virke som.

Denne uken starter saken der de to tidligere Infinity Ward-sjefene Vince Zampella og Jason West møter sin tidligere arbeidsgiver for å finne ut hvem som er den skyldige i en konflikt som startet for over to år siden.

Hjernene bak «Call of Duty 4: Modern Warfare» og «Modern Warfare 2» mener de har krav på enorme summer i bonuser, mens Activison hevder duoen har innledet et ulovlig samarbeid med erkefienden EA mens de fortsatt var under kontrakt.

Denne saken forventes å vare til senest 2. juli, skriver Develop.

Før retten settes i Los Angeles 1. juni, har det florert med saftige detaljer som ikke er ment for offentligheten - blant annet forsøk på ulovlig avlytting i beste James Bond-stil, og en arbeidskontrakt mellom Activision og Bungie på avveie som avslører hva folka bak «Halo»-serien kan tjene på sine neste spill.

FOTO: Joan Leong/AP.

Her kan du se Kurt Cobain i aksjon fra «Guitar Hero 5»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3