Blir det alvor av disse planene, kan du spille baseball som aldri før

Spreke Xbox-rykter.

18. mars 2014 11:26

(PressFire.no): Allerede i fjor dukket det opp spor av et patent som underbygger at Microsofts Xbox-avdeling jobber med å tilby virtual reality-opplevelser.

Mystisk, ny teknologi utviklet hos Microsoft kan snart nærme seg en avsløring.

Wall Street Journal har snakket med kilder som bekrefter at det eksisterer planer for Xbox ment å utvide opplevelsen fra tv-skjermen.

Virtual reality er i støtet

Idéene som beskrives både i fjorårets patentskisser, som blant andre CVG meldte om, og fra den ferske Wall Street Journal-rapporten, harmonerer i stor grad med den store Xbox-lekkasjen og illustrasjonene fra denne.

Nesten ett år før Microsoft kunngjorde Xbox One, lekket et dokument på 56 sider som angivelig bretter ut planene for Xbox frem til 2015.

Brillelansering i år?

Presentasjonen som lekket i 2012 var den gang to år gammel, så enkelte aspekter var allerede foreldet.

Maskinvaren viste seg blant annet å bli oppgradert til Xbox One ble ferdigstilt. Likevel ble både SmartGlass, skyteknologi og den sentrale rollen denne vil spille, nevnt inngående. Det ble også planer for Kinect 2 og VR-briller.

Virtual Reality-brillene skal først ut på markedet i 2014, mens Kinect 2 skulle ut på markedet sammen med «Xbox 720» høsten 2013, nevnte det lekkede dokumentet.

Unik Xbox-opplevelse

Game Developers Conference (GDC) har nå startet i San Francisco. Gjennom hele denne uka er spillbransjen samlet – og det er mye som tyder på at Sony vil fortelle om sine VR-planer allerede i natt, norsk tid.

Wall Street Journal skriver at Microsofts programmerere og ingeniører i lengre tid har jobbet med å gjenskape 3D-simuleringer gjort mulig sett gjennom briller.

Men der det er ventet at Sony vil introdusere en opplevelse som ligner på den vi kjenner fra Oculus Rift, underbygget av PlayStation Eye-kameraet og muligens også nye PlayStation Move-spaker, er Microsofts strategi kanskje litt annerledes.

Programvareavdelingen til Redmond-selskapet skal ha jobbet med VR-teknologi som skal gjøre «opplevelsen unik for Xbox-produktene», sier Wall Street Journals kilder.


Utvidet virkelighet

Denne satsningen er samlet under parolen «Fortaleza», portugisisk for «festning». Det er også navnet på en brasiliansk by.

Dette skal være kodenavnet som Microsoft bruker internt.

En av modellene som skal ha blitt testet blander teknologien med augmented reality, AR (ofte kalt utvidet virkelighet oversatt til norsk).

Her blandes animerte bilder med virkeligheten. Dette er noe vi så igjen fra skissene i det 56 sider lekkede dokumentet som fikk advokatene til Microsoft til å reagere kraftig i 2012.

Her ble blant annet sportsspill illustrert ved at en baseball fyker ut fra skjermen, og kobles sammen med at spilleren kan interagere uten å bruke en tradisjonell håndkontroll.

Hva skjer med Illumiroom?

Du husker kanskje «Illumiroom»-videoen Microsoft slapp noen måneder før Xbox One ble annonsert?

Her var ytterligere et konsept illustrert – som potensielt skulle øke spillopplevelsen til å omfatte med enn det som skildres på en tv-skjerm.

I filmen blir spillet en del av hele stua di. Hyllene rister i takt med at intensiteten på en slagmark tiltar, gnister fra kuler og eksplosjoner kan forplante seg til bokhylla eller vegger.

«Illumiroom» har senere blitt lagt på is på grunn av kostnadene bak, og er bare på et konseptuelt stadie, hevder Microsoft.

GDC varer denne uka, helt til 21. mars. PressFire er til stede i San Francisco.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3