Slik vil Microsoft ta over hele stua di

Røpes en smakebit av konsollfremtiden i denne videoen?

9. januar 2013 21:13

(PressFire.no): I september i fjor skrev vi om en mystisk patentsøknad fra Microsoft som kanskje staker ut kursen for teknologi- og spillfremtiden.

Etter at det lekket informasjon om en ny Xbox-konsoll i fjor sommer, er det god grunn til å tro at vi får høre om en Xbox 360-etterfølger snart.

Kanskje dette, bekreftelsen av denne patenten, er å regne som selve tjuvstarten?

Patentsøknaden omhandlet spilling utenfor en tradisjonell tv eller projektor. Tenk deg at hele stua di blir som en slags fremviser når du kaster deg i gang med «Modern Warfare 4» eller «Forza Motorsport 5» én gang i fremtiden.

Bokhylla kommer kanskje til å skjelve når en dinosaur tråkker over skjermen. Kuler og gnistregn vil sprute fra alle kanter mens du prøver å overleve en invasjon.

Dette virker som essensen til Xbox-fremtiden.

Nå har Microsoft døpt denne innovasjonen i forbindelse med CES-teknologimessa i Las Vegas, og vist levende bilder.

NB! Se video av teknologien, kalt IllumiRoom, nederst i saken.


Koblet mot Kinect 2?

Gritsko Perez er navnet på ingeniøren som har lagd dette «miljø-displayet», kanskje det beste norske navnet å omtale patentsøknaden på.

Den handler om å skyte bilder i 360 grader, spredt over alle fire vegger i stua di. Ikke bare på tv-skjermen. Tv-en blir nok fortsatt hovedkilden for å se bilder, og til å spille på, men veggene rundt kan også få en rolle å spille fremover hos Microsoft.

Det er nærliggende å tro at den vil kunne kobles mot en Kinect 2, bevegelsessensoren som ifølge sommerens lekkasjer skal lanseres sammen med en ny Xbox-konsoll i høst.

Neste Kinect blir ifølge Eurogamer såpass nøyaktig at den kan «lese på leppene dine», eller avgjøre om du er sur eller blid når du står foran kameraet.

Mer enn bare knappetrykk?

Du må ha en tv, en Xbox-konsoll og et 3D-kamera (Kinect) som er i stand til å måle dybde for å registrere nøyaktig hvor strålen brytes.

Det er mye som tyder på at spillfremtiden fortsetter å tilby mer enn bare knappetrykk på en håndkontroller, altså.

I løpet av den 56 sider lange presentasjonen fra i sommer, som visstnok skal ha lekket fra Microsoft selv, omtales også VR-briller – som skal slippes året etter «Xbox 720» og Kinect 2 lanseres.

Brillene kan også spille en rolle i Immersive Display Experience, som er navnet på fremvisningsteknologien som Microsoft i kveld avslørte på CES-teknologimessen i Las Vegas.

Avsløringen av IllumiRoom skjedde av alle ting under Samsungs pressekonferanse. Fra offisielt hold omtales det foreløpig som et «forskningsprosjekt», og «Microsofts forsøk på å utvide spillopplevelsene til en hver overflate i rommet», uttaler Eric Rudder fra Microsoft.

Den offisielle siden skriver at de bruker Kinect som kamera og projektor «for å hviske ut grensene mellom innhold du ser på skjermen og omgivelsene vi lever i, som lar oss kombinere vårt virtuelle og fysiske liv».

På nettsiden understreker dessuten Microsoft at det du ser i videoen nederst er tatt opp live, altså ikke et resultat av spesialeffekter som er lagt til i etterkant.


Her kan du se en video som demonstrerer hvordan Microsoft vil ta hele stua di i bruk:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3