Mer hopp og sprell med PlayStation 4?

Spor av mystisk Move-spake.

10. desember 2013 13:24

(PressFire.no): Sony har sikret seg patent på en kontroller som ligner bemerkelsesverdig mye på PlayStation Move-tilbehøret vi allerede kjenner.

Lignende utstyr ble først lansert til PlayStation 3 i 2010, og er utrustet med interne sensorer som sammen med et PlayStation Eye-kamera sporer bevegelse.

Den nye kontrolleren er kalt «Flat Joystick Controller» i patentpapirene som ble levert i juni 2012, men frigitt denne uka, skriver CVG.

I likhet med den nye PlayStation 4-kontrolleren, har også denne en trykkfølsom flate på midten (se skissen). Resten av designet ligner en hel del på det eksisterende Move-tilbehøret, men knappeoppsettet er komprimert og mangler «move-bryteren» på midten.

Da Sony først viste fram sine planer for PlayStation 4 i februar, sa de at også den nye konsollen vil støtte spillopplevelser med Move.

Media Molecule («Little Big Planet») fortalte at de jobber med et nytt spill til PS4 som bruker slike bevegelseskontrollere.

Media Molecule demonstrerte konseptet til sitt Move-spill i New York på PS4-premieren, og viste hvordan man ved hjelp av denne spaken kan kreere figurer og miljø ved å tegne, sveipe og forme – 3D-skulputering gjort på en måte som både skal være sosialt og enkelt, hevdet utviklerne.

PlayStation 4 har allerede fått et nytt og kraftigere PS Eye-kamera, som selges separat. Xbox One inkluderer Kinect-sensoren. 

Slik så det ut da Media Molecule demonstrerte sitt foreløpig navnløse nye spill i februar:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3