Denne framtidsteknologien ble for dyr

Ikke forvent «holodeck» til Xbox One.

2. september 2013 14:23

(PressFire.no): Vi har tidligere skrevet om Microsofts projektorteknologi Illumiroom, som kler hele rommet ditt i «spilluniverset».

Mange lot seg imponere av en demonstrasjon hvor hovedhandlingen foregår på tv-skjermen, mens resten av rommet gjenskaper en slags stemning og forlengelse av miljøene i spillet.

Det ble en stund spekulert på at teknologien ville velsigne deres nye spill- og tv-satsing Xbox One. Nå er det klart at det ikke blir noe av. 

Produktsjef for Xbox One, Albert Panello, forteller til Ausgamers.com at den rett og slett blir for dyr.

- Det er en veldig, veldig kul teknologi, men den krever blant annet projektorer.

- Den er fantastisk hvis du har et laboratorium og du Microsofts penger. Vi sjekket det ut, men det koster flere tusen dollar for en vanlig kunde.

Det er ikke uvanlig at imponerende teknologi blir vist frem, men bruker lang tid på å nå markedet for vanlige dødelige.

Microsofts forskere har tidligere vist fram Omnitouch – et system som tar i bruk både prosjektor og bevegelsessensor i Kinect-stil for å skape brukergrensesnitt i hånda.

De kreative folka hos Microsoft har også eksperimentert med et armbånd, som sporer reflekterende infrarødt lys fra hånda.  

Den nye versjonen av Kinect-sensoren, som kommer med Xbox One, har en rekke forbedringer sammenlignet med første utgave. Blant annet er den så nøyaktig at den kan spore både kroppstemperatur og puls hos dem som spiller.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3