Har vi snart «Star Trek»-teknologi i stua?

Se utrolig video av hva Microsoft-forskerne har laget.

25. oktober 2011 09:38

Forskere hos IT-giganten Microsoft viser nå en metode for å interagere med et holografisk 3d-bilde, ikke helt ulikt teknologi fra diverse science fiction-filmer.

Ved å blant annet ta i bruk bevegelsessensoren i Xbox 360-kameraet Kinect, er forskerne i stand til å skape illusjonen av å kontroller et holografisk 3d-bilde med hendene.

Det er kombinasjonen med en skjerm, webkamera, Kinect og en plate med polarisert glass som er utgangspunktet for å skape opplevelsen. 3d-grafikken reflekteres på glassplaten, og havner derfor over hendene som er under glassplaten.  Videre spores ansiktet for at 3d-perspektivet skal bli korrekt i forhold til plasseringen av hodet.

Dette er ikke det eneste prosjektet hvor Microsoft forsker på fremtidens brukergrensesnitt – de jobber også med et konsept som heter OmniTouch. Her brukes det en projektor for å lyse opp et bilde på hvilken som helst overflate, og som man kan trykke på. (se video).

OmniTouch har blitt omtalt som en mulig løsning for tastatur i fremtiden, hvor man kan bare belyse en overflate med tastene.

HoloDesk: 

OmniTouch:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3