Bilspillekspertene skal snart avsløre det mystiske «Project Zero»

Criterion rører på seg igjen.

7. juni 2014 11:41

(PressFire.no): I forkant av den viktige E3-spillmessa i neste uke, har det allerede dukket opp mye informasjon om ferske spill.

Vi vet for eksempel at «Halo 5» ikke kommer i år, men først neste høst. Opplysninger om «Far Cry 4» og «Battlefield Hardline» har vi også fått servert.

EA forbereder seg til sin pressekonferanse mandag kveld, og har selv nylig bekreftet noen av spillene de kommer til å vise der. En del hemmeligheter er sannsynligvis fortsatt spart til briefen begynner klokka 21 norsk tid, men det er stor sjanse for at de britiske racing-ekspertene i Criterion vil avsløre et nytt prosjekt.

Hva holder Criterion på med?

EA har lagt ut litt informasjon på sine hjemmesider. Der bekrefter de at «Dragon Age Inquisition», «FIFA 15», «NHL 15», neste «Madden» og «The Sims 4» blir del av pressekonferansen.

«Battlefield Hardline» skal også få en lengre demonstrasjon, ble det lovet i forbindelse med at den aller første traileren kom i går.

Gametrailers har sin egen oversikt over E3-programmet, og nevner at Criterion vil avsløre et nytt prosjekt. EA har et halvt dusin helt nye spill de vil ha verdenspremiere på, hevder de i samme slengen – og «Mirror's Edge 2» får vi en oppdatering på. 

å tide å lage noe nytt

P

Criterion er for mange synonymt med «Burnout»-bilspillene, men de har også lagd skytespillet «Black» og var de seneste åra involvert i «Need for Speed» («Hot Pursuit» og «Most Wanted») før denne serien ble flyttet til Ghost Games – et nyoppretta EA-studio med base i Göteborg.

Tidlig i år kom beskjeden om at Alex Ward og Fiona Sperry, to av grunnleggerne bak dette Guildford-spillstudioet, slutter. De dannet i stedet et nytt, mindre foretak.

Criterion har holdt på med et hemmelig spillprosjekt en tid. Dette spillet, med kodenavn «Project Zero», skal imidlertid ikke ha blitt berørt av avgangen til Ward og Sperry. Det understreket EA selv. Det kom samtidig fram opplysninger om at det dreier seg om et nytt merkenavn, og er et spill myntet på de nye konsollene.

Det er ingen garanti om at det dreier seg om et bilspill, selv om denne gjengen definitivt har mest erfaring fra denne sjangeren, for Alex Ward var svært ivrig på Twitter i fjor vår da han kommenterte rykter om at de igjen skulle lage et nytt «Need for Speed».

Her er det jeg vil at folk skal vite: Noen er evig skuffa. Det kan jeg ikke gjøre noe med. Så mange har twitret og spurt om et nytt «Burnout». Like mange har spurt etter et nytt «Need for Speed» fra oss, også enda et «Road Rash», skrev Alex Ward.

– Etter et tiår der vi har lagd bilspill, er det nå på tide å lage noe nytt. 

– Jeg er stolt over alle «Burnout»-spillene. Når tiden føles riktig, kommer vi til å lage et nytt et.

Alex Ward skrev også at han ikke ønsker at fansen skal sitte på gjerdet og vente på et nytt Criterion-bilspill. Derfor ønsket han å spille med åpne kort:

– Jeg skal gjøre mitt beste for å holde folk oppdaterte rundt hva vi spiller for tiden, og hva som inspirerer oss.

Det var altså status for ett år siden. Mandag kveld starter E3-pressekonferansene, først med Microsoft klokka 18:30 og deretter følger EA opp klokka 21. Alle pressekonferansene kan du følge direkte på PressFire.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3