Dårlig nytt om du har ventet på mer «Burnout»

- På tide å prøve noe helt nytt, sier Criterion.

16. april 2013 10:13

(PressFire.no): I går gikk Criterion først ut og tilbakeviste at de er involvert i en nyversjon av «Need for Speed: Underground».

Litt senere overrasket Alex Ward, studiosjefen hos dette britiske EA-studioet, enda mer. De har nemlig ingen planer om å lage flere bilspill på nåværende tidspunkt, sier han.

Det er dårlig nytt for dem som har ventet lenge på en ordentlig oppfølger til «Burnout Paradise».

Fikk «Need for Speed»-ansvaret

Dette kommer som en stor overraskelse på mange. Ikke bare fikk de i fjor ansvaret fra EA med å ha overoppsynet med kommende «Need for Speed»-spill

Det har vært spekulert i det vide og brede om at Criterion sysler med en fullblods oppfølger til «Burnout Paradise» til de nye konsollene, også.

De siste åra har dette Guildford-studioet lagd «Need for Speed: Hot Pursuit» og fjorårets «Need for Speed: Most Wanted». Om sistnevnte skrev vi at det føles som det nærmeste man kommer «Burnout Paradise 2» – noe som kan vise seg å være mer riktig enn vi hadde trodd.

Criterion kan fortsatt fungere som produsenter, eller tilby kompetansen sin overfor EA-studioene som skal lage «Need for Speed» fremover. Selv har de åpenbart helt andre planer.

EA holder på å ruste opp et nytt Göteborg-studio som trolig skal lage «NFS»-titler fremover.

- Noen er evig skuffa

- Her er det jeg vil at folk skal vite: Noen er evig skuffa. Det kan jeg ikke gjøre noe med. Så mange har twitret og spurt om et nytt «Burnout». Like mange har spurt etter et nytt «Need for Speed» fra oss, også enda et «Road Rash», skriver Alex Ward.

Han rullet ut den ene meldingen etter den andre på sin Twitter-konto i går, for å fortelle om Criterions videre planer.

Etter et tiår der vi har lagd bilspill, er det nå på tide å lage noe nytt.

- Det er fortsatt for tidlig å «annonsere» noe, eller snakke mer om det, skriver Ward.

- Ikke vent på «Black 2», heller

Ward utelukker ikke at de vil vende tilbake til «Burnout»-serien om en stund, men det skjer neppe med det første. Det siste i denne serien var nedlastbare «Burnout Crash».

- Jeg er stolt over alle «Burnout»-spillene. Når tiden føles riktig, kommer vi til å lage et nytt et. Vi er kreative folk, skriver Ward.

«Black», skytespillet Criterion lagde rett etter at EA kjøpte studioet i 2004, er heller ikke prosjektet de sysler med akkurat nå for tiden. Ward utelukker et «Black 2» i denne omgang.

Alex Ward skriver at han ikke ønsker at fansen skal sitte på gjerdet og vente på et nytt Criterion-bilspill. Derfor ønsket han å spille med åpne kort:

- Jeg skal gjøre mitt beste for å holde folk oppdaterte rundt hva vi spiller for tiden, og hva som inspirerer oss.

- Men hvis du følger meg på Twitter og forventer å høre det smelle fra et nytt «Burnout», eller en remake av «Underground», da er jeg nødt til å skuffe deg.

- Jeg håper du blir med oss på denne nye reisen. Takk for støtten. Vi kommer ikke til å svikte deg, avslutter Alex Ward sin ivrige meldingstjeneste på Twitter i går.

Denne traileren, og hovedbildet i saken, er fra fjorårets Criterion-spill - «Need for Speed: Most Wanted»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3