«Need for Speed» til «Xbox 720» og PS4 blir svensk

Med «Battlefield»-teknologi under panseret.

9. oktober 2012 09:17

(PressFire.no): I november er «Need for Speed» tilbake. I «Most Wanted» er det den åpne sandkassefølelsen som gjelder. Slettes ikke ulikt «Burnout Paradise», også det et Criterion-spill.

Vi testet «Need for Speed: Most Wanted» på GamesCom-spillmessen, hvis du er nysgjerrig på et førsteinntrykk.

EAs nye Göteborg-avdeling leter nå etter utviklere som skal lage et «Need for Speed» til de neste konsollene.

«»

- Ny generasjon Need for Speed

CVG har snust opp flere jobbannonser. Disse mer enn antyder at det dreier seg om et spill i serien som kommer til PlayStation 4 og «Xbox 720».

I stillingsutlysningene går det fram at dette virkelig er en stor satsning.

- Vil du jobbe med et spill i «Need for Speed»-serien? Vi ansetter, og vi ansetter mange, står det i annonsen.

Får «Battlefield 3»-teknologi

Det går også fram fra Electronic Arts at dette er en «ny generasjon Need for Speed-spill», og det er DICE sin Frostbite 2-spillmotor som blir å finne under panseret.

Dette er teknologi første gang brukt i «Battlefield 3», men også fjorårets «Need for Speed: The Run» og høstens «Medal of Honor: Warfighter» kjører på spillmotoren.

Criterion har regien

Tidligere i år ble det kjent at Criterion har fått ansvaret for denne bilspillserien fremover.

I lys av den hissige rekrutteringen som nå foregår hos EA Göteborg er det åpenbart at de selv ikke skal lage alle «NFS»-spill de neste årene, men at de heller har overoppsynet og bestemmer retningen.

Göteborg-avdelingen startet tidligere i år. Planene ble kjent under Game Developers Conference (GDC) i San Francisco i mars, der EA lokket spillskapere til et mystisk arrangement der alle som kom på besøk måtte signere en kontrakt i et forsøk på å legge lokk på hemmelighetene.

I forbindelse med at EA la fram sine resultater tidligere i år, kom det fram at de har øremerket 464 millioner for å ruste opp til de nye konsollene.

Nå også med popcorn-duft

EA har tydeligvis planer om å utvide dette merkenavnet, også til kinoseter og med en eim av popcorn. I sommer ble det kjent at Dreamworks, der Steven Spielberg er tungt involvert, skal lage en film basert på «Need for Speed»

Denne filmen skal ikke være inspirert av et spesifikt spill i denne serien som har solgt 140 millioner eksemplarer fordelt på 18 titler. I stedet har filmskaperne latt seg fascinere av bilfilmer fra 70-tallet.

Scott Waugh («Act of Valor») skal regissere filmen med planlagt premiere i 2014. Innspillingen starter en gang neste år, ifølge EAs pressemelding fra juni.

«Need for Speed: Most Wanted» lanseres til pc, PlayStation 3 og Xbox 360 den 2. november – i tillegg til at det kommer versjoner til iOS, Android og PlayStation Vita.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3