Betaler 42 millioner dollar til «Modern Warfare 2»-utviklere

- Et kynisk forsøk på å se bra ut før rettssaken starter, mener advokaten.

15. mai 2012 14:03

(PressFire.no): Rettsvesenet i California behandler nå kravene fra partene i striden mellom Activision og spillstudioet Infinity Ward.

De to tidligere sjefene i Infinity Ward, Jason West og Vince Zampella, ble sparket for litt over to år siden på dramatisk vis.

Activision hevder disse to flørtet med EA om å lage et nytt spill for erkefienden, og det mens de var under kontrakt med sin daværende arbeidsgiver. Senere innledet duoen et slikt samarbeid, etter å ha startet Respawn-spillstudioet.

West og Zampella på sin side påstår at de har krav på store utbetalinger for suksessen med «Call of Duty»-serien, og valgte å saksøke Activision.

Parallelt med denne konflikten har en gruppe tidligere ansatte i Infinity Ward også rettet et krav mot Activision. 40 tidligere spillutviklere, som jobbet med «Modern Warfare 2», mener de har krav på en betydelig sum penger.

Activision har nå valgt å utbetale 42 millioner dollar til denne gruppen, skriver Polygon.

Men spillgiganten understreker at dette ikke må oppfattes som et forlik. 

- Selv om det er betydningsfull utbetaling, er det bare en liten del av det vi er ute etter i denne rettstvisten, sier Bruce Isaacs, advokaten som representerer denne gruppen.

- Det er skandaløst at de har latt oss vente. De visste åpenbart at de skyldte oss disse pengene og dette viser bare at de har brutt kontrakten, sier Isaacs som anslår at summen de krever fra Activision er på mellom 75 og 125 millioner dollar.

Advokaten sier dette bare er «et kynisk forsøk på å se bra ut før rettssaken starter».

Polygon skriver at bevisførselen som ledet opp til rettssaken ikke setter de 40 «Modern Warfare 2»-utviklerne i søkelyset. Derfor retter nå Activision alt skyts mot Vince Zampella og Jason West.

Dramaet i rettssalen i Los Angeles forventes å fortsette i sommer før endelig dom faller i striden mellom Zampella/West og Activision. 

Konsekvensene om Activision vinner fram i retten kan bli at West og Zampella blir fratatt retten å lage et nytt spill for EA.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3