Activision må svare på beskyldninger om «Call of Duty»-svindel

West og Zampella «vant» første runde. Snart kan rettssaken starte.

20. juni 2011 10:20

I forrige uke bestemte en domstol i Los Angeles at Vince Zampella og Jason West, de tidligere sjefene i Infinity Ward som måtte forlate «Call of Duty»-spillstudioet i mars 2010, får lov å ta med seg beskyldninger om at de ble fratatt store summer i bonuser til rettssalen.

Det betyr at Activision må svare for seg i retten rundt disse beskyldningene om svindel og juks, skriver The Hollywood Reporter.

West og Zampella måtte gå like før de var berettiget til store utbetalinger. Activision hevder på sin side at disse to har opptrådt illojalt – og mener at dette kan bevises.

Skaperne av de mestselgende «Call of Duty»-spillene, blant annet «Call of Duty 4: Modern Warfare» og «Modern Warfare 2», hevder de har rett på bonuser i størrelsesorden $ 125 millioner – penger som de ville fått utbetalt hvis de ikke i stedet hadde fått beskjeden om å rydde pultene sine i fjor.

Activision vil ha $ 400 millioner fra EA

West og Zampella har senere innledet et samarbeid med konkurrenten EA, som skal gi ut duoens neste spill. Activison mener det finnes bevis for at det var kontakt mellom EA og de to spillskaperne like etter lanseringen av «Modern Warfare 2».

Dette er et viktig element i deres motsøksmål mot West og Zampella.

I mars i år, bestemte dommer Elihu Berle at Activison har belegg for å beskylde EA for skittent spill – og dermed blir den forestående rettssaken også en krig mellom de to største spillselskapene. Activision vil kreve EA for $ 400 millioner, for tort og svie og tapte inntekter - mens EA mener de ikke har gjort noe galt.

Vi møtte Jason West sammen med noen av hans kolleger i deres nye selskap, Respawn Entertainment, i forbindelse med GDC-messen i San Francisco tidligere i år. Anledningen var premieren av «Battlefield 3».

- Skulle helst sett at rettssaken startet i morgen

Opprinnelig var planen at rettssaken skulle ta til i mai, men det skjedde ikke. West fortalte PressFire at det kom til å bli utsettelser, og fortalte også hvorfor.

- Vel, det var planen. Men nå ser det ut som Activision har klart å trenere det hele, slik at det blir utsettelser. Jeg skulle helst sett at rettssaken startet i morgen, for å få det overstått. Eller aller helst; ikke i det hele tatt, sier West.

Under et investormøte nylig, kunne EA Labels-sjef Frank Gibeau røpe at Respawn jobber med et sci-fi-skytespill som skal bli direkte konkurrenter til «Gears of War»- og «Halo»-seriene.

Det er ventet at rettssaken mellom Activision, West og Zampella – samt Electronic Arts – vil starte sent i 2011 eller neste år, ettersom sjansene nå er små for at disse partene kommer til enighet utenfor rettslokalene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3