Også denne uken er det mye nytt, digitalt som burde fenge. Vi starter med Double Fines nye, selskapet til Tim Schafer, som nå har sluppet «Costume Quest» – et spill som først ble unnfanget av Tasha Harris, sjefsanimatøren i Double Fine, da siste etappe av utviklingen av «Brütal Legend» havnet in limbo. Mye på grunn av at Activision og EA kranglet så busta føk om utgiverrettighetene.

Det er flere prosjekter på gang fra denne kanten, kunne Schafer røpe tidligere i år. «Costume Quest» er det første av totalt fire spill som kommer fra denne kanten.

Spillet er en søt Halloween-historie om to søsken som skilles fra hverandre mens de er ute og tigger etter snop. Avhengig av hvilken av de to karakterene du velger å spille som, blir det din oppgave å redde søsteren/broren din fra monsteret som bortfører ditt tvillingsøsken.

«Costume Quest» er en blanding av et lettfattelig rollespill og inneholder dessuten elementer fra actioneventyrspill. Men det meste her er fokusert på å formidle den barnlige, småskumle atmosfæren fra Halloween - og lage et spill som kanskje også får deg til å trekke på smilebåndet underveis uten å være like insisterende komisk som for eksempel «DeathSpank».

 

«Costume Quest» 
(PS3, Xbox 360).

«SUPER MEAT BOY» - FOR RETRO-PLATTFORMSPILLELSKERE

I «Costume Quest» finner du søtsaker strødd rundt, og sammen med å jakte på delene til ulike antrekk du kan hente nye egenskaper fra, er det dette som du sysselsetter deg med det meste av tiden.

Disse antrekkene spiller en viktig rolle, for når du har funnet alle byggesteinene og ender opp i en av bosskampene, inntar du formen til et stort monster – eksempelvis slik den første kampen i spillet utspiller seg, da det hele minner mest av alt om noe fra «Transformers». Og alt skyldes egenskapene som dette kostymet gir deg.

«Costume Quest» er lansert både til PlayStation Store og LIVE Marketplace, og koster like i underkant av en hundrelapp på XBLA, og 85 kroner på PSN.

(Se traileren til spillet nederst i denne saken).

Ukas andre store godbit, i hvert fall for de som ikke er spillvegetarianere, heter «Super Meat Boy». Dette er et plattformspill som byr på en real utfordring. Hovedkarakteren i spillet er en saftig kjøttklump og hans kjæreste, Bandage Girl, blir bortført av en kjeltring ved navn Dr. Fetus. Du kommer umiddelbart til å føle nostalgien komme krypende om du har kjennskap til gamle plattformspill som har ført til knuste håndkontrollere av ren frustrasjon. Spillet er fullt av brett – over hundre på lansering – og utviklerne har allerede varslet plenty av nedlastbare utvidelser i tiden som kommer.

Flere av disse blir gratis, som et forsøk på å si takk til dem som bidro med kronerulling da den ene av to grunnleggere av Team Meat havnet på sykehus og måtte fjerne galleblæren – og fikk en regning på 50.000 dollar.

 

«Super Meat Boy»
(Xbox 360).

«BAD COMPANY 2»-UTVIDELSER PÅ SALG

«Super Meat Boy» prøver ytterligere å bevare indie-kred'en ved å gjøre noe så utradisjonelt som å lansere spillet på Xbox LIVE Marketplace med rabatt! Den første måneden etter lansering koster spillet 800 Microsoft-poeng, før prisen jekkes opp til normalprisen (1200 Microsoft-poeng) en gang i november.

Før det hele ble en Arcade-tittel forbeholdt Xbox 360-eiere var dette et gratis flashspill, kalt «Meat Boy», som du kan teste ut her.

Se også: Traileren til «Super Meat Boy».

Det er ytterligere én ny Arcade-tittel ute på LIVE Marketplace, nemlig «Dream Chronicles» som koster 800 Microsoft-poeng (65 kr). Her må du løse mysterier og puslerier i rollen som spillets heltinne Faye, som må reversere forbannelsen som er kastet over hennes ektemann. Magi er altså et stikkord. Dette er en konsollversjon av et spill utgitt til PC for tre år siden, og kontrolloppsettet bærer preg av dette. Du må beregne mye tid på å få styrt «pilene» dit du vil, på jakt etter objekter å utforske. Last ned demoen før du kjøper, det er vår oppfordring når det gjelder «Dream Chronicles»!

Før vi runder av 360-utvalget, kan vi nevne at det har kommet en demo av «Fist of the North Star: Ken Rage» i menyene, spillet som havner i butikkhyllene 5. november til PS3 og Xbox 360, og er basert på en manga- og animeserie.

Og glem heller ikke at det denne uken er salg på to «Battlefield: Bad Company 2»-utvidelser, som utgjør Deal of the Week på 360s onlinetjeneste denne gang.

 

«Swords and Soldiers»
(PS3).

«PONG» PÅ PLAYSTATION OG MER INNHOLD TIL «SPLIT/SECOND»

Når det gjelder nedlastbare utvidelser sluppet til begge plattformene, er det både nytt innhold til «Space Invaders Infinity» som ble sluppet for noen uker siden. Nå har du muligheten til å oppgradere spillet med flere brett for 25 kroner (PS3) og 20 kroner (360).

Bilspillet «Split/Second» har fått enda mer påfyll, denne gang kalt Deadline Pack og priset til 40 kroner. Denne utvidelsen består av nye biler og en ny spillmodus myntet på enspillerdelen av «Split/Second».

Samtidig har utgiveren Disney Interactive Studios smurt sammen en demo som du finner på PSN, der du kan teste ut flerspillerdelen av det høyeksplosive bilspillet som ble sluppet i våres. Har du glemt hva «Split/Second» står for, kan du lese deg litt opp i vår anmeldelse.

«Swords and Soldiers» har funnet veien til PlayStation Store, etter først å ha blitt lansert til Wii (via WiiWare) i mai. Sanntidsstrategispillet er priset til 59 kroner på PSN, men du kan også laste ned og teste en gratis smakebit mens du vurderer om dette er noe for deg.

Se også: Trailer fra «Swords and Soldiers».

Klassikeren «Pong» kan dessuten lastes ned fra PlayStation Store. Det er PS One-versjonen som nå er gjort tilgjengelig for digitalt salg, og dette spillet kan både nytes på PlayStation Portable og PlayStation 3. Prisen er 40 kroner. Ukas nye minis-tittel heter «Flick Fishing» (26 kroner) og beskrives som et arkadeaktig sportsfiskespill der du får besøke ulike miljø. Trikset er å få noe fiskeaktig på kroken, som du skjønner, og dine ferdigheter når det gjelder teknikk og valg av agn stilles på prøve. Forlokkende, ikke sant?

 

Vi runder av med traileren til et spill som for en gangs skyld både PS3- og Xbox 360-eiere kan nyte – samtidig, nemlig «Costume Quest» som koster deg litt i underkant av hundre kroner.


Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Tony Hawk's Pro Skater»-serien får sin egen dokumentar

Har premiere denne måneden.

Les mer