Dropper oppfølger til «Brütal Legend»

Men Tim Schafer har fire andre spill på gang, der de første kan se dagens lys allerede i år.

16. juli 2010 11:39

Det var i sammenheng med en presentasjon under spillutviklerkonferansen Develop i Brighton at Tim Schafer tidligere denne uka avslørte at en oppfølger til heavy metal-hyllesten «Brütal Legend» er kansellert. Ifølge Schafer er det utgiveren Electronic Arts som har dratt ut pluggen.

- Når de sa at avtalen var i boks, så mente de tydeligvis at den forblir i boksen, sa han ifølge Gamespot.

Det spekuleres i at det skuffende salget av det første spillet kan være årsaken. Tross mye markedsføring med bidrag fra Jack Black, som har stemmen til hovedpersonen i spillet, maktet ikke spillet engang å komme seg inn på topp ti-lista i USA like etter lansering i fjor høst.

FOKUS PÅ PSN OG XBLA-SPILL?

Men Tim Schafer brukte allikevel anledningen til å fortelle at spillstudioet hans har hele fire spillprosjekter under utvikling, hvor alle har fått utgivere. De nye prosjektene er alle mindre spill, hvor flere av dem er ment å bli nedlastbare via nettet.  

Han påpekte også at de fire nye og mindre spillprosjektene kom som en direkte årsak av at «Brütal Legend 2» ble kansellert.

Han avslørte ingen konkrete titler, plattformer eller spesifikke detaljer om spillene, men hinter ved å si at ett av dem er «på en måte retro, men også nytt», et annet er «ganske cutting edge», det tredje er «fokusert på spillmekanikk» og at det er tidligere Pixar-animatør, Tasha Harris, som står bak det siste spillet.

Schafer avslørte ingen dato eller plattform for noen av spillene, men at spillenes størrelse gjør at flere av prosjektene sannsynligvis vil komme allerede i år.

Utgivelsen av «Brütal Legend» var en ganske dramatisk affære. Det var opprinnelig Activision som skulle gi ut spillet, men når selskapet revurderte planene sine valgte de å droppe en rekke titler, hvor «Brütal Legend» var ett av spillene. Electronic Arts tok over spillet, men når det ble annonsert at de ville gi ut spillet dro Activision dem for retten, hvor Tim Schafer og EA til slutt trakk det lengste strået.

Tim Schafer laget også overskrifter da han nylig omtalte Activision-sjef Bobby Kotick som «en kødd» i et intervju med Eurogamer. I ettertid har Schafer sagt at han «må passe munnen sin» og at han må følge mer med når mikrofoner er skrudd på, men han har ikke ytret noe direkte anger i henhold til utsagnet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3