Konami strekker seg mot realisme i «PES 2010»

Utgiveren bak «Pro Evolution Soccer 2010» kunngjør 360-graders bevegelse til neste fotballsesong som sparker i gang 23. oktober.

2. september 2009 09:13

I en pressemelding fra Konami, røpes flere detaljer rundt hva fotballhungrige konsolleiere kan vente seg fra «Pro Evolution Soccer 2010» til høsten.

Den største nyheten er 360-graders kontroll over spillerene og dermed også økt presisjon, står det i pressemeldingen.

Offentliggjøringen av dette kommer som resultat av kontakt med fansen via forum og samarbeidet med ekte fotballspillere, uttaler Konami.

To av dem, Liverpools Fernando Torres og Barcelonas Lionel Messi, pryder forresten coveret til det neste Pro Evo-spillet.

- STØRRE OG MER VIRKELIGHETSNÆRT

360-graders kontroll blir innlemmet i Xbox 360-, PlayStation 3 og PC-utgavene av spillet, oppgir utgiveren Konami.

Dette høres på papiret nokså likt ut hva EA hadde å melde rundt sitt «FIFA 10» på Gamescom i Köln nettopp.

I EA-spillet kan du nemlig også drive 360-graders driblinger.

Men det gjenstår å se hva sluttresultatet i disse to spillene betyr for oss som skal spille dette, og hvor mye involvering det krever fra sofaen for å drive ballen og motstanderen til vanvidd, i sirkel, og hvor silkemykt det til slutt vil føles.

Les også: Konami avslører de første «PES 2010-detaljene».
Les også: Forenkler onlinespilling i «PES 2010».

Via de analoge kontrollerstikkene kan du fordele ballen enklere enn før, hevder Konami.

- PES-communityet har vært en utrolig tilvekst i utveklingen av «PES 2010», forklarer Pro Evo-produsent Naoya Hatsumi.

- Vi har strukket oss etter å få systemet til å fungere og samtidig integrere nye AI- og spillerelement i spillet. Det gjør «PES 2010» til en mye større og virkelighetsnær spillopplevelse, fortsetter Hatsumi.

Fotballsesongen i spillsammenheng sparkes i gang snart. Er du simulatorfrelst og tror du kan gjøre en bedre jobb med Liverpool enn Rafael Benitez, kommer først «Championship Manager 2010» i butikkene allerede 11. september.

PRØV FOTBALLSPILLNYHETENE

«Championship Manager 2010» er et spill du for øvrig kan få kloa i billig.

Utgiveren har nemlig lagt seg på en betal-hva-du-vil-modell som gjelder de som forhåndsbestiller.

På mange måter en kopi av Radioheads salgsmodell for sitt «In Rainbows»-album fra 2007.

Les også: Bestem prisen selv for «Championship Manager 2010».
Les også: Utgiverne av «Football Manager 2010» vil også være gavmilde.

Etter det rulles EA Sports’ «FIFA 10» ut 2. oktober, et spill som ble presentert på Gamescom med en ny trailer som går gjennom flere av nyhetene.

«Pro Evolution Soccer 2010» kommer 16. oktober, mens fotballspillfirkløveret for i år rundes av med nok en PC-managersimulator – nemlig «Football Manager 2010», den tradisjonelt sett beste serien i sin sjanger.

Her har utgiverne bak, Sports Interactive, gått ut med at de denne gang vil strekke seg for å gjøre managertilværelsen mer tilgjengelig og sier de har lagd et enklere menysystem sammen med lettere taktikkbytter.

Les også: Mer om «Football Manager 2010»-endringene.
Les også: Norske toner i
«FIFA 10»

.

La oss ikke glemme demoene av spillene, for du kan allerede nå begynne å teste årets fotballspill. Først «CM 2010», som allerede har lansert sin smakebit. Du finner demoen på hjemmesidene til utgiveren.

«FIFA 10» slipper sin demo 10. september, med muligheten for å spille en reprise av vårens mest omtalte Champions League-semifinale som en viss nordmann avgjorde til spansk fordel, mens «PES 2010»-demoen blir gjort tilgjengelig 23. september.

«Pro Evolution Soccer 2010» slippes først til PlayStation 3, PC og Xbox 360 16. oktober, mens også versjoner til PSP, PlayStation 2 og Wii kommer senere i år.

Se video fra «PES 2010»:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3