«Guitar Hero 6» - et levende albumcover

Det neste Guitar Hero vil inkludere Gene Simmons som din turguide gjennom heavy metal-historien.

28. mai 2010 10:09

De siste dagene har det versert rykter om at «Guitar Hero 6» kom til å by på enkelte endringer i forhold til det vi kjenner fra denne musikkspillserien til nå.

Også navnet blir forandret til det sifferløse: Det neste Neversoft-utviklede spillet skal hete «Guitar Hero: Warriors of Rock», blir det nå bekreftet. Spillbladet Nintendo Power bretter ut de første bildene og detaljene fra spillet.

Les også: «Rock Band 3» med keyboard.

GENE SIMMONS SOM TURGUIDE

Den mest dramatiske endringen i spillet, blir på det visuelle. Kanskje er det søksmålene fra grønsjenka Courtney Love og No Doubt som har medvirket til inspirasjonen til den nye retningen?

For i høstens Guitar Hero-spill får du ingen celebriteter du kan utnytte.

I «Guitar Hero: Warriors of Rock» du tre inn i en virtuell fantasiverden blant annet befolket av piercede griser, demoner og tung symbolbruk. Inspirasjonen er hentet fra de klassiske metal-albumene fra 70- og 80-tallet.

-  Du har sett albumene med elver av krom, menn på hester med flaggermusvinger og greier – med inspirasjon fra over-the-top-rock-’n’n-roll-fantasier, forklarer Neversofts Brian Bright i Nintendo Power-intervjuet.

I motsetning til «Guitar Hero 5», der blant annet Elton John og Stevie Wonder medvirket med låter, skal det denne gang rendyrkes og rockes. Historien, den visuelle stilen og musikken skal denne gang være mer ensrettet og fokusert.

Gene Simmons fra KISS fungerer som forteller og introduserer deg for en historie der kampen mellom rockeguder og The Beast står sentralt. Litt som «Brütal Legend», kan det høres ut som. For hør bare her:

The Beast beseirer en halvgud og en gitar meg magiske krefter forsvinner. Din oppgave blir å samle en hær for å vinne tilbake gitaren og overvinne The Beast. Dette gjør du gjennom å hamre ut riff og helt sikkert låse opp figurer/bandmedlemmer. Guitar Hero har ikke tatt steget over til å bli et action/eventyr-spill riktig enda...

Alle de grunnleggende mekanikkene fra «Guitar Hero 5» vil bli videreført og pusset på, forsikrer utvikleren. I første rekke betyr det at Party Play også denne gangen er inkludert, og du kan spille med hvilke instrumentkombinasjoner du vil.

Til tross for at Activision har varslet færre musikkspillutgivelser i tiden fremover, er det ventet en hel del tilskudd til denne spillsjangeren i 2010: Foruten det nye Guitar Hero, kommer oppfølgere både til «DJ Hero» og «Band Hero».

«Guitar Hero: Warriors of Rock» skal lanseres i høst (21. september har blitt nevnt som mulig dato). Spillet kommer ut til PS3, Wii og Xbox 360.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3