«Rock Band 3» med tangenter?

Demoen til «Green Day: Rock Band» avslører muligheter for 80-tallssynthrock i det hitiil hemmeligstemplede «Rock Band 3».

27. mai 2010 10:39

Denne uken ble en demo til «Green Day: Rock Band» sneket ut på Xbox Live Marketplace, en smakebit på musikkspillet som blir sluppet denne sommeren. To låter kan testspilles i sin helhet, «Boulevard of Broken Dreams» og «Welcome to Paradise».  

PlayStation Network i USA får denne demoen samtidig med 360-eiere, mens den europeiske PSN først får «Green Day: Rock Band»-smakebiten neste uke, 2. juni, i følge en pressemelding.

Les også: Beatles-sønn: - «Rock Band 3» vil lære deg å bli en ekte musiker.
Les også: -
«Rock Band 3»

vil revolusjonere.

Noe som imidlertid ikke står i pressemeldingen fra utgiveren er hva betydningen av en pauseskjerm i Green Day-demoen – som viser symboler for alle instrumentene dette spillet støtter. Et keyboard-ikon kan ikke misforstås, kan det?

GITARSYNTH-ROCK

Harmonix har ikke uventet unnlatt å kommentere spekulasjonene om at «Rock Band 3»-instrumentparken blir utvidet med keyboard – men frister med avsløringer og annonseringer på E3 som starter i midten av juni.

Samtidig med dette har teknologisiden ArsTechnica fått noen innsidetips hva dette symbolet betyr i praksis.

Keytar som dette nye instrumentet kalles er en gitarsynth. Dette tangentinstrumentet blir ikke solgt sammen med spillet, men kan handles inn om du har en våt drøm om å spille introen til «The Final Countdown».

Les også: Intervju med Harmonix fra E3 2009.
Les også: Anmeldelse av «The Beatles: Rock Band».

Alle instrumentene til «Rock Band 3» vil denne gang ikke bli produsert og distribuert av Harmonix/EA. Mad Catz, som lager ymse instrumenter og spilltilbehør allerede, har fått en eksklusiv avtale om å lage disse nye plastinstrumentene. Fordelen med en slik løsning er at butikkene som skal selge nye lass med plastikk selv kan bestemme hvor mye plass de har til disposisjon – og vi som kunder får mange instrumentpakke-varianter å velge mellom. Og det i større utstrekning enn det som har vært tilfellet med musikkspill frem til nå.

Det snakkes i tillegg om at enkelte kjeder vil få eksklusive bundles, pakker som i utforming eller innhold blir forbeholdt noen spillbutikker.

Interessant nok nevner ArsTechnicas muldvarp at «Rock Band 3» blir utstyrt med en Pro-modus som stiller såpass krav til deg som spiller at du nærmest blir sertifisert som gitarist, trommis eller bassist om du bruker nok tid med denne.

Ikke bare keyboardets innmarsj varsles fra pauseskjermen i «Green Day: Rock Band». Et ikon som viser tre mikrofoner kan kanskje tyde på at vokalharmoniene fra «The Beatles: Rock Band» blir videreført i «Rock Band 3».


Det eneste Harmonix har annonsert så langt er at spillet er i utvikling, og at E3 vil bli arenaen for mye mer informasjon om «Rock Band 3». PressFire vil selsvagt være tilstede og holder ører og øyne åpne.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3