Blir dette spillfilmenes «Iron Man»?

Produsent bak tegneseriebølgen tror det er spillenes tur.

31. august 2013 11:41

(PressFire.no): Mens Hollywood synes å lene seg mer og mer på etablerte merkevarer og adaptasjoner, er det i bøker, tegneserier og «internasjonale» filmer de finner sitt kildemateriale.

Fra spillverdenen har de ennå ikke funnet sin «Iron Man», «Ringenes Herre» eller «Harry Potter» som har startet en kjedereaksjon.

Det kan fort forandre seg.

Filmprodusent Avi Arad, som var med på å åpne slusene for tegneseriefilmbølgen med «Spider-Man», «Blade» og «Iron Man», har rettet blikket mot spillverdenen. Nå er han involvert i å bringe «Uncharted», «Metal Gear Solid» og «Mass Effect» til det store lerretet.

Så snart én slik film treffer blink, vil studioene åpne både øynene og lommebøkene, spår han overfor Kotaku.

«Uncharted» leder vei

Arad mener det er «Uncharted»-filmen som vil være først ut av disse. Der er hjulene allerede i sving.

- «Uncharted» kan bli veldig suksessfull. Manuset har personlighet, og jeg tror den har en sjanse til å være den første som slår igjennom, sier han.

«Metal Gear Solid» og «Mass Effect»-filmene må vi nok vente lenger på. Begge er på tegnebordet og forhandlingsstadiet –  Arad nevner et lunsjmøte planlagt med Hideo Kojima – men det er mye som gjenstår før de kan realiseres.

Arad tror førstnevnte kan dukke opp om tre års tid, mens vi må vente enda lenger – kanskje fem-seks år – på å se Normandy fly over lerretet.

Flust med prosjekter

Nathan Drake, Solid Snake og Commander Shepard er ikke de eneste spillheltene vi kan få se på film i tiden som kommer.

«Need for Speed» filmatiseres med Michael Keaton og «Breaking Bad»-stjerna Aaron Paul på rollelista. Også «Gran Turismo» blir filmet, selv om disse to prosjektene nok vil ha få likhetstrekk annet enn å være basert på bilspill.

Lara Croft har fått en ny start som spillfigur, og kan få det på film også, med Crystal Dynamics i samtale med GK Films om å lage «Tomb Raider» med blanke ark.

«Dead Space» er plukket opp av produsentene bak «I Am Legend».

Michael Fassbender har lenge vært koblet til en filmatisering av «Assassin's Creed».

«Deus Ex» drømmer om å bli filmverdenes neste «Blade Runner».

Så gjenstår det å se hva som blir noe av - og hva som treffer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3