Hollywood maste i sju år for å få lage «Gran Turismo»-filmen

- Vil ha en historie fra virkeligheten.

22. august 2013 09:33

KÖLN (PressFire.no): Den besteselgende PlayStation-serien, «Gran Turismo», ble vist fram på GamesCom denne uka.

Selvsagt ble det lagt vekt på at bilsimulatoren har skapt ringvirkninger - utover bare konsollspillinga. Det kommer et nytt fra denne serien før jul.

Polyphony Digital, som lager disse spillene, brukte mesteparten av taletiden sin i Tyskland på å vise fram helt nye design fra noen av verdens ledende bilmerker. Skisser fra Audi, BMW, Mercedes og mange flere ble brettet ut. Disse fabrikkene fikk utfordringen: vil dere lage en sprek ny bil - kun for «Gran Turismo»?

Dette er prototyper som vil dukke opp i «Gran Turismo 6» en gang etter juleferien, en slags nedlastbar godbit.

Foreløpig vet ikke Polyphony om dette vil koste deg litt ekstra, eller blir helt gratis. 

Det kommer an på produsentene, og avtalene som skal signeres, hevder sjefen sjøl.

Kanskje får du teste disse prototypene også i virkeligheten, hintet Kazunori Yamauchi om. Bilene kan nemlig bli virkelighet på en eller annen bilmesse - og ta veien ut fra prototypeskissene.

Flere av disse prototypene det er snakk om her, ble vist i en ny trailer på GamesCom. I løpet av Tysklandsturen sin, fortalte Sony og Polyphony Digital også litt om filmplanene.

- Takket nei til Hollywood i sju år

«Gran Turismo 6» ser ikke nødvendigvis penere ut enn forgjengeren, slo vi fast etter å ha testet en veldig tidlig versjon av spillet tidligere i år. Det ferdige spillet er først ferdig i desember. Mye arbeid gjenstår fortsatt.

Polyphony har tenkt at «Gran Turismo 6» skal markere en slags omstart. For fysikkmotoren og dekkgrepet skal forbedres, lover spillskaperne.

På GamesCom denne uka, kunne Sonys europeiske PlayStation-sjef, Jim Ryan, røpe at ryktene om en «Gran Turismo»-film er høyst reelle. Dette blir nemlig en popcornopplevelse du kan få om en stund.

Det fortalte Ryan under Sonys pressekonferanse tirsdag kveld. Ryktene om en slik film har florert en stund. Det virker som et beleilig tidspunkt å skulle gjøre alvor av slike planer. «Need for Speed»-filmen er som kjent allerede i innspilling, med Steven Spielberg som en av de bak roret.

- Det har blitt lagd mange bilfilmer. Hvordan skal dere sørge for at «Gran Turismo»-filmen blir relevant, og at dere skal skille dere fra massen, spurte PressFire Kazunori Yamauchi.

- Vi har fått tilbud om å lage en «Gran Turismo»-film de siste sju åra. Men vi har takket nei, helt til nå, svarer han. 

- En historie fra virkeligheten

- Grunnen til at vi ikke avslo denne gangen, var at dette ikke dreier seg om bare enda en bilactionfilm. Denne gangen var fokuset flyttet på ungt talent, og den modenheten vedkommende får underveis.

- For å være mer presis, det handler i essens om hvordan Lucas Ordonez klarte å vinne i GT Academy. En historie fra virkeligheten, sier Yamauchi til PressFire.

- Hvis jeg skal spekulere litt, så tror jeg filmen kommer til å starte med en mamma som er bekymret for at sønnen spiller litt for mye, sier «Gran Turismo»-sjefen med et glis. 

- Sønnen spiller alltid for mye videospill ... men, han blir en skikkelig racer.

- ... og han får drømmejenta til slutt?

- Det er jo Hollywood! sier Yamauchi bekreftende.

Michael De Luca (produsent for «American History X», «21» og «Magnolia») og Dana Brunetti (som har produsert blant annet «The Social Network»), skal lage filmen. Foreløpig er det ikke kjent når denne «Gran Turismo»-utgaven skal være ferdig.

«Gran Turismo 6» blir lansert 6. desember, eksklusivt til PlayStation 3.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3