«Assassin’s Creed» blir film

«Inglouris Basterds»-skuespiller er klar til å ta på kappen.

22. oktober 2012 15:31

(PressFire.no): Ubisoft har i dag bekreftet at de jobber med å bringe «Assassin’s Creed» til det aller største lerretet.

Sammen med filmproduksjonsselskapet New Regency har de nå annonsert at det jobbes med å lage en «Assassin’s Creed»-film.

Dette er et samarbeid mellom Ubisoft Motion Picture, en avdeling opprettet av den franske spillgiganten for å foredle tv- eller filmprosjekter, og New Regency, står det i pressemeldingen.

Skuespilleren Michael Fassbender er offisielt koblet på filmprosjektet. Variety skriver at planen er å være klar til innspilling neste sommer.

- Blir en kvalitetsfilm

- Ubisoft valgte å samarbeide med New Regency på grunn av at dette er et talent- og filmskaper-drevet selskap, med det samme uavhengige og kreative tankesettet som vi har her hos Ubisoft Motion Pictures, uttaler Jean-Julien Baronnet, som styrer skuta hos denne underavdelingen av Ubisoft.

- Ved å få med New Regencys velkjente produksjons- og distribusjonsekspertise, mens vi viderefører vår egne kreative og finansielle fleksibilitet, sørger det for at «Assassin’s Creed» kommer til å bli en kvalitetsfilm som respekterer lærdommen og fansen til denne spillserien, heter det videre i pressemeldingen.

Nettopp det at Ubisoft selv er involvert såpass direkte i produksjonen av en film, kan kanskje sikre at dette blir et av få prosjekter fra de seneste årene som blir ferdig og premiereklart.

De fleste spill-til-film-prosjekter fra de senere årene, har vist seg å møte flere skjær i sjøen. Planene med å få lagd film av «Uncharted»-spillene, eller «Halo»-prosjektet der Peter Jackson lenge var tilknyttet, er bare to eksempler fra de siste åra.

«»«»

Vil også filmatisere Ghost Recon og Splinter Cell

Ubisoft forteller videre at de nå er i gang med å lage et manus, og selskapet vil ha kontrollen over «nøkkelelementer» ved retningen filmprosjektet tar, står det i pressemeldingen.

Michael Fassbender («Inglourious Basterds», «300», «Prometheus»), som tidligere har vært ute og fridd for å få en stor «Assassin’s Creed»-filmrolle, er nå bekreftet til prosjektet. 

- Vi ønsket å gjøre alt i vår makt for å sikre rettighetene til «Assassin’s Creed», uttaler Brad Weston, president hos New Regency.

- Etter at vi nettopp har gjort oss ferdige med et samarbeid med Michael i forbindelse med Steve McQueens «Twelve Years A Slave», følte vi at et slikt partnerskap ble enda mer uimotståelig.

Ubisoft sin filmavdeling, opprettet i fjor, er også i gang med en animert serie der Rabbids-spillfigurene skal bli en tv-animasjon. Dessuten jobbes det med å filmatisere ytterligere to store spillserier fra Ubisoft: «Tom Clancy’s Splinter Cell» og «Ghost Recon», står det i pressemeldingen.

I høst kommer «Assassin's Creed III», der vi igjennom hovedpersonen Connor Kenway får orkesterplass og får være med på den amerikanske revolusjonen. Spillet lanseres 31. oktober.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3