«Assassin’s Creed» blir film

«Inglouris Basterds»-skuespiller er klar til å ta på kappen.

22. oktober 2012 15:31

(PressFire.no): Ubisoft har i dag bekreftet at de jobber med å bringe «Assassin’s Creed» til det aller største lerretet.

Sammen med filmproduksjonsselskapet New Regency har de nå annonsert at det jobbes med å lage en «Assassin’s Creed»-film.

Dette er et samarbeid mellom Ubisoft Motion Picture, en avdeling opprettet av den franske spillgiganten for å foredle tv- eller filmprosjekter, og New Regency, står det i pressemeldingen.

Skuespilleren Michael Fassbender er offisielt koblet på filmprosjektet. Variety skriver at planen er å være klar til innspilling neste sommer.

- Blir en kvalitetsfilm

- Ubisoft valgte å samarbeide med New Regency på grunn av at dette er et talent- og filmskaper-drevet selskap, med det samme uavhengige og kreative tankesettet som vi har her hos Ubisoft Motion Pictures, uttaler Jean-Julien Baronnet, som styrer skuta hos denne underavdelingen av Ubisoft.

- Ved å få med New Regencys velkjente produksjons- og distribusjonsekspertise, mens vi viderefører vår egne kreative og finansielle fleksibilitet, sørger det for at «Assassin’s Creed» kommer til å bli en kvalitetsfilm som respekterer lærdommen og fansen til denne spillserien, heter det videre i pressemeldingen.

Nettopp det at Ubisoft selv er involvert såpass direkte i produksjonen av en film, kan kanskje sikre at dette blir et av få prosjekter fra de seneste årene som blir ferdig og premiereklart.

De fleste spill-til-film-prosjekter fra de senere årene, har vist seg å møte flere skjær i sjøen. Planene med å få lagd film av «Uncharted»-spillene, eller «Halo»-prosjektet der Peter Jackson lenge var tilknyttet, er bare to eksempler fra de siste åra.

Vil også filmatisere «Ghost Recon» og «Splinter Cell»

Ubisoft forteller videre at de nå er i gang med å lage et manus, og selskapet vil ha kontrollen over «nøkkelelementer» ved retningen filmprosjektet tar, står det i pressemeldingen.

Michael Fassbender («Inglourious Basterds», «300», «Prometheus»), som tidligere har vært ute og fridd for å få en stor «Assassin’s Creed»-filmrolle, er nå bekreftet til prosjektet. 

- Vi ønsket å gjøre alt i vår makt for å sikre rettighetene til «Assassin’s Creed», uttaler Brad Weston, president hos New Regency.

- Etter at vi nettopp har gjort oss ferdige med et samarbeid med Michael i forbindelse med Steve McQueens «Twelve Years A Slave», følte vi at et slikt partnerskap ble enda mer uimotståelig.

Ubisoft sin filmavdeling, opprettet i fjor, er også i gang med en animert serie der Rabbids-spillfigurene skal bli en tv-animasjon. Dessuten jobbes det med å filmatisere ytterligere to store spillserier fra Ubisoft: «Tom Clancy’s Splinter Cell» og «Ghost Recon», står det i pressemeldingen.

I høst kommer «Assassin's Creed III», der vi igjennom hovedpersonen Connor Kenway får orkesterplass og får være med på den amerikanske revolusjonen. Spillet lanseres 31. oktober.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3