Dystre utsikter for Metal Gear Solid-film

Produsenten tror ikke det blir filmatisering av Metal Gear Solid-serien likevel.

12. januar 2010 20:09

På E3 i 2006 annonserte Hideo Kojima at Metal Gear Solid-serien vil bli filmatisert. I ettertid har det kommet frem at Mike De Luca, som blant annet har produsert «21.», «Zathura» og «The Love Guru», har vært involvert i prosjektet.

Men i et nylig intervju med Collider.com kommer det nå frem at en filmatisering av Metal Gear Solid-serien sannsynligvis har strandet.

- Jeg tror ikke det kommer til å gå fremover fordi jeg får følelsen av at det ikke er nok koordinert vilje fra enkelte for å se en film bli laget, sa De Luca til Collider.com.

Og selv om det kommer flere filmer basert på spill så mener De Luca det er vanskelig for spill- og filmselskaper å bli enige.

- Spillselskapene er veldig beskyttende for merkevaren, og det er enkelte friheter et studio trenger for å markedsføre og distribuere en film effektivt på et globalt marked. Og noen ganger er det veldig vanskelig å få de to tingene til å stemme overens.

- I situasjonen med Metal Gear Solid, så var agendaene bare… ikke fordi alle partene ikke var vennskapelige, det var bare på en måte umulig å få agendaene til å stemme, sa han.

Avslutningsvis påpeker De Luca at det i utgangspunktet var et vanskelig prosjekt å få gjennomført.

Ifølge Konami var visstnok «There Will Be Blood»-regissør Paul Thomas Anderson på et tidspunkt interessert i å sitte i registolen.

Også Kurt Wimmer, som stod bak «Equilibrium», har blitt rapportert som en mulig kandidat og står fremdeles som filmens regissør på imdb.com.

Samtidig sa ryktene at Christian Bale visstnok var interessert i å spille den legendariske Solid Snake fra spillene, men ifølge et intervju i forbindelse med «Public Enemies» avviser Bale at han har fått tilbud om rollen, men han understreker likevel at han er fan av spillene.

Dermed kan det se ut som filmatiseringen har nådd status quo.


Det siste spillet i Metal Gear Solid-serien var «Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots» som kom eksklusivt for PlayStation 3 juni 2008 og høstet svært gode kritikker.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3