Ber Nintendo slutte med 3D-brillemobbingen

- Håper Nintendo har et bredere perspektiv med 3D, sier Sony-sjef som vil ha slutt på ordkrigen mellom spillgigantene.

1. juli 2010 18:10

Årets E3-spillmesse ble som ventet en eneste stor 3D-parade. Man kunne nesten bare døpt om spillmessen i juni til E3D. Bare Microsofts Kinect og PlayStation 3-tryllestaven Move, de Wii-lignende kontrollerne, tok noe av oppmerksomheten bort fra Nintendo og Sonys 3D-satsninger som ble rullet ut.

Der Sony ba journalistene i salen om å ta på seg 3D-briller for å få et glimt inn i spillfremtiden, fokuserer Nintendo på en langt mindre bebrillet opplevelse. Deres nye håndholdtkonsoll, kalt 3DS, skaper bilder i tre dimensjoner i selve skjermen - uten at du trenger ekstrautstyr.

Etter at PressFire fikk testet konsollen på E3, er det trygt å slå fast at 3DS holder det den lover – og vel så det.

I etterkant av E3 blusset det opp en aldri så liten ordkrig mellom Nintendo og Sony. Er briller tull og tøys -  eller helt nødvendig for å lage en realistisk 3D-effekt? PlayStation-sjef Kaz Hirai bidro i denne krigen ved å si at 3D uten briller ikke gir en høy nok grad av presisjon og i stedet åpenbarer klare begrensninger.

Her

kan du lese flere E3 2010-nyheter.

VIL SAMARBEIDE MED NINTENDO

Sonys Shuhei Yoshida snakker i et ferskt intervju med IGN om hvordan deres teknologi vil skape en 3D-opplevelse som Nintendo ikke klarer å matche.

Og svaret på hvordan det er mulig er knyttet til brillene som vi blant annet i dag er nødt til å bruke for å nyte filmer som «Avatar» i tre dimensjoner på kino.

Yoshida mener at både Nintendo og Sony deler mange av de samme visjonene rundt spillfremtiden, og at de i stedet for å mobbe hverandre heller bør trekke i samme retning.

- Jeg håper at de (Nintendo – journ.merk.) har et bredere perspektiv med 3D. Når man lytter til det de har å si om effekten av 3D-perspektivet i spill, har de det samme budskapet som vi har. Men de trenger ikke mobbe en liten del av det andre selskapets virksomhet, sier han og sikter til disse omtalte 3D-brillene.

Like før E3-spillmessen startet i Los Angeles i juni, rullet Sony ut en ny programoppdatering til PlayStation 3-konsollene som nå muliggjør 3D-spilling. Forutsatt at du har en TV som støtter slikt.

Sony-toppen fortsetter i intervjuet med å gi en oppfordring til Nintendo om å jobbe sammen med Sony for å skape økt bevissthet rundt mulighetene som ligger i denne nye teknologien som begge selskap jobber med.

- Som en industri bør vi misjonere om dette nye perspektivet, fra et veldig stort kinolerret til en liten håndholdtkonsoll, fordi det hjelper å utvikle spillene og spillindustrien. Vi ville likt å jobbe sammen for å promotere 3D, sier Yoshida.

Selv om 3D-skeptikere rynker på nesen over tanken på at fremtidens FIFA-spillsammenkomst med kompiser på besøk forutsetter at alle har briller på nesen, forsikrer Shuhei Yoshida at dette ikke vil være noe problem. Samtidig er brillene påkrevd for å skape de mest spektakulære 3D-opplevelsene, mener han.

- Hvis du virkelig vil ha en stor kinoopplevelse må du selvsagt ha briller. Med den siste teknologien blir brillene lette og du glemmer nesten at du har dem på deg etter en liten stund, forteller Yoshida til IGN.


Sony har gjennom de seneste oppdateringene til PlayStation 3 gjort det mulig å spille et utvalg av spilltitler i 3D forutsatt at du har en TV som støtter dette. Nintendo har sagt at deres nye håndholdtkonsoll, 3DS, lanseres før mars 2011. Kanskje allerede før jul.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3