Kritisk til 3DS-teknologien

PlayStation-topp Kaz Hirai tror 3D-fremtiden må nytes med briller og sår tvil om Nintendos nye konsoll har høy nok grad av presisjon.

21. juni 2010 09:53

I kjølvannet av noen hektisk dager i Los Angeles, der E3-spillmessen gikk av stabelen i forrige uke, er det på tide å oppsummere litt og samle seg. Sonys PlayStation-sjef, Kaz Hirai, prøver på nettopp det når han beskriver Nintendos nye 3DS-konsoll.

Han snakker ikke direkte om denne konsollen, som han ikke har fått se selv, sier Hirai i intervjuet med Sankei Biz. Men han uttaler seg likevel om teknologien som Nintendo har benyttet.

For veldig mange var 3DS-avdukingen ett av høydepunktene fra E3 2010. Ikke bare annonserte Nintendo en imponerende rekke med spill som utvikles med 3D-støtte, men våre folk på spillmessen fikk også anledning til å teste 3DS-maskinen. Den fungerer og imponerer, var PressFires førsteinntrykk.

Her  finner du flere E3 2010-nyheter.

E3 MED 3D-FOKUS

Både Sony og Nintendo fokuserte på 3D under sine pressekonferanser i L.A. Forskjellen er at Sonys 3D må oppleves med briller og en TV som støtter denne teknologien. Nintendo dropper brillene og har i stedet utviklet en teknologi som er innebygget i den nye konsollen.

Hirai mener denne typen opplevelser byr på klare begrensninger, og avviser langt på vei at Sony er interessert i å gå samme vei som Nintendo til sin PSP-konsoll i fremtiden.

- Basert på interne undersøkelser; 3D uten briller for håndholdtmaskiner har ikke nok grad av høy presisjon og på nåværende tidspunkt har den begrensninger, sier Hirai til Sankei Biz (via Andriasang).

Hirai fortsetter med å si at 3D-støtte til flere PS3-spill utvilsomt vil styrke salget av hardware, først og fremst PS3-konsoller og Sony-fjernsyn med 3D-støtte. Like før E3 oppdaterte Sony PlayStation 3-konsollene slik at du allerede nå kan teste ut det selskapet ser på som fremtiden innen spilling og hjemmeunderholdning. Senere i år vil Sony rulle ut ytterligere en firmware-oppdatering som gjør det mulig å se filmer i 3D.

Nintendo har ikke offentliggjort pris eller lanseringsdato for sin 3DS-konsoll, men har sagt at denne maskinen skal ut før selskapets inneværende finansår går ut i mars. De har hintet om at 3DS kan bli sluppet allerede før jul.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3