Spikeren i kista for PSP?

Nintendos E3-brief viste en spill-lineup med sikkerhetsbelte, men de imponerte med avdukingen av 3DS.

16. juni 2010 05:27

LOS ANGELES (PressFire.no): Med en bunnsolid rekke med Nintendospill kan det aldri gå galt, og det var det vi fikk. I tillegg viste Nintendo at de raser fra Sony på håndholdtmarkedet. Spillgiganten banket samtidig fast at de mesterer å lage sjarmerende spill du blir glad i. Både det nye Kirby-spillet «Kirby's Epic Yarn» og «Donkey Kong Country Returns»  oser av sjarm og varm spillglede.

Det blir også interessant med et nytt Goldeneye-spill, selv om jeg er meget skeptisk til om Activison klarer å gjenskape magien fra originalen som tross alt ble skapt av nå Microsoft-eide Rare.

Her leser du flere E3-nyheter.En levende demonstrasjon av det nye Zelda-spillet fra selveste Miyamoto var heller ikke å forakte, selv om de tekniske problemene med en lite samarbeidsvillig kontroller var pinlig for folk i salen. Personlig syntes jeg spillet så ut til å mangle noe særpreg. Fargene var litt utvasket og grafikken litt forglemmelig, men det gjenstår å se hvordan det ferdige resultatet blir.

Annonseringen av spill som «Mario Party Mix» og «Wii Party» føles mest som selvfølgeligheter, men også som et område det går kraftig inflasjon i om dagen. Det kommer til å vrimle av lignende varianter til både Kinect (Xbox 360) og PlayStation Move, så entusiasmen min er som en varm rødbrus på sommeren når det kommer til flere mini-spill for bevegelseskontrollere.

KONGEN AV HÅNDHOLDT

Men det var uansett Nintendos fremtidsplaner for håndholdtspilling som virkelig gjorde dagen. Med 3D-skjerm, gyroskop og bevegelsessensor, analogkontroller og langt bedre grafikk, samt at Nintendo virker å ha en solid plan for hvordan 3D-spilling på håndholdt skal fungere - ser selskapet ut til å sette spikeren fullstendig i kista for Sonys håndholdtsatsing.

For etter å ha sett Sonys noe ynkelige fokus på PSP under dagens pressekonferanse, er det liten tvil om at Nintendo har en langt mer overbevisende plan enn konkurrenten. Det var vanskelig ikke å sitte igjen med inntrykket av at Sony nærmest har gitt opp hele håndholdtkonsollen sin.

Vi vet at når Nintendo putter inn nye funksjoner i maskinen, så kommer det til å bli brukt til kreative påfunn hos utviklerne. Det har de bevist med Nintendo DS gang på gang.

Alle visste at Nintendo 3DS var på vei, men ingen visste helt hva det faktisk var. Med dagens svært overbevisende presentasjon viser Nintendo at de akter å tviholde på tronen som kongen av håndholdt, selv om de kanskje må dele kappe med både Microsoft og Sony om bevegelsesteknologi på de store konsollene.

PressFire kommer tilbake med mer 3DS-stoff veldig snart.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3