PS3-fremtiden blir dyr

Imponerende teknologi, men få overraskelser på Sonys pressekonferanse.

16. juni 2010 07:34

LOS ANGELES: (PressFire.no): Med en aldrende håndholdtkonsoll som har levd i skyggen av Nintendo DS de siste årene, var det knyttet stor spenning til om Sony ville avduke en ny PSP, men det ble det dessverre ikke noe av.

Faktisk ble PSP bare som en liten parantes under pressekonferansen og det ble kun annonsert en ny salgskampanje for både vanlig PSP og PSPgo - noe som mest av alt etterlot oss med inntrykket av at Sony nå bare har lyst til å kvitte seg med det som måtte finnes igjen på lager.

Og med den imponerende annonseringen av Nintendo 3DS noen timer før, kan en lure på hva Sony egentlig har tenkt å gjøre med håndholdtsatsingen sin?

Her finner du flere E3-nyheter.IMPONERTE MED 3D

Derimot var teknologisatsingen for PS3 ganske overbevisende. «Killzone 3» i 3D var svært imponerende i aksjon og viste en opplevelse som var langt tøffere enn 3D-skeptikeren i meg hadde trodd på forhånd. Detaljrikdommen i et spill som «Killzone 3» kom virkelig til rette i 3D, og kommer garantert til å bli en kapabel ambassadør for denne teknologien.

Og det hjelper selvfølgelig at det etter hvert er flere grafikkelite-spill som har annonsert støtte for 3D. Både «Gran Turismo 5», «Motorstorm Apocalypse» og «Crysis 2» støtter 3D-spilling.

Men det store spørsmålet er om markedet er klart for at HDTV-eierne er villige til å kjøpe seg ny tv allerede nå?

For samtidig som Sony vil at vi skal kjøpe ny 3D-klar TV, så vil de også at vi skal handle inn bevegelseskontrolleren PlayStation Move. Bare den ene kontrolleren har fått en pris (49.99 dollar), noe som tilsvarer rundt 325 kroner med dagens kurs. I tillegg må du ha et PlayStation Eye-kamera og ekstrakontrolleren - som koster noen hundrelapper hver - og vips så er du opp i en tusenlapp.


INKLUDERENDE HARDCORE-SATSING

Det interessante med Sonys PlayStation Move-satsing sammenlignet med Microsoft Kinect, er at Sony ikke er redde for å inkludere hardcore-spillerne. For Microsoft er klinkende klare på at Kinect er ment for nye spillere som ikke allerede er håpløst forelsket i alt av Halo eller Gears of War.

Kinect handler mindre om ferdigheter og mer om sosiale spillopplevelser klinisk renset for styggeskap og umoral.

Men Sony er tydeligvis ikke redde for å satse på begge deler, for det er allerede annonsert Move-støtte i spill som både «Socom 4», «Killzone 3» og «Dead Space 2» i tillegg til alle party- og sportsspillene som blir rullet ut til høsten.

Sony annonserte at Move blir lansert i Europa (og Norge) 15. september. Noen dager før USA og Japan, for en gangs skyld.

Alt i alt var Sony-konferansen nesten blottet for de store spillannonseringene. Selv om oppmøtet fra Valve-sjefen, som endelig har krøpet til korset og gir ut «Portal 2» til PS3, var ganske uventet.

«LittleBigPlanet 2» ser ambisiøst ut, «inFAMOUS 2» ser fett ut og «Killzone 3» ser råbra ut, men hvor inni svarteste granskauen var «The Last Guardian» eller HD-versjonene av «ICO» og «Shadow of the Colossus» som det har versert rykter om? «The Last Guardian» var tross alt enn stor del av grunnen til at jeg satt 14 timer på fly over pytten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3