«South Park» kan drøye helt til sommeren

THQ avslørte også skuffende «Darksiders 2»-salg.

6. november 2012 10:05

(PressFire.no): Rollespillet med «South Park»-figurene kommer ikke tidlig neste år, som lenge har vært planen.

Det ble slått fast da THQ la fram rapporter og tall overfor investorene til spillselskapet. Foreløpig har ikke spillet, som utvikles av Obsidian, fått en ny dato.

Det mørke «Metro: Last Light» og «Company of Heroes 2» blir også forsinket.

Ble «Saints Row» THQs redning?

Det siste året har vært turbulent for THQ. De har tapt store summer, og gikk igjennom en omfattende nedskjæring på nyåret der minst 240 mistet jobbene.

Spillsjefen ble også byttet ut. Ny mann inn ble Jason Rubin, en av grunnleggerne av Naughty Dog («Jak & Daxter», «Uncharted»).

«Saints Row: The Third» var ett av få spill som de tjente godt på, og det er derfor ingen bombe at arbeidet med en oppfølger allerede er godt i gang.

Under gårsdagens finansrapportering kunne Jason Rubin bekrefte at treeren har solgt mer enn fem millioner eksemplarer.

- Det er en hit, uansett hvordan du ser på det, sa Rubin til investorene ifølge VG247.

«South Park» før sommeren?

Når det gjelder dette knippet med kommende storspill – «South Park: The Stick of Truth», «Metro: Last Light» og «Company of Heroes 2» – var alle planlagt lansert i løpet av 2013s første tre måneder. En stund var flere av disse aktuelle for et slipp denne høsten.

«South Park» hadde til og med en fast dato, 5. mars.

Spillet kommer tidligst i april, men THQ har flyttet lanseringen til et vindu som strekker seg enda lengre inn i neste år – helt til sommeren.

«Metro: Last Light» og «Company of Heroes»-oppfølgeren kommer i mars, så her er det snakk om bare mindre justeringer.

- Dette er de første titlene jeg har hatt muligheten til å påvirke, og min erfaring tilsier at spillene trenger mer tid i utvikling for å bli klar for markedet,

- Jeg er overbevist om at det å lansere disse uten den ekstra tiden til polering, og i dette klimaet, ville ha ført til at spillene underleverte, sa Rubin.

I tillegg til mer «Saints Row», og trekløveret som blir skjøvet noen måneder i planen, er også «Homefront 2» i produksjon. Det er Crytek som utvikler denne oppfølgeren.

THQ avslørte at Turtle Rock Studios jobber med et foreløpig hemmelig prosjekt. Dette er folk som tidligere har bidratt med kart til «Counter-Strike», og ikke minst: lagde «Left 4 Dead» sammen med Valve.

Skuffende «Darksiders 2»-salg

Kontroversielt nok valgte THQ-ledelsen ifølge VG247 å runde av praten om selskapets økonomi fra siste kvartal, uten å la investorer stille spørsmål til slutt. Dette er uvanlig.

Selv om inntjeningen var bedre enn THQ selv hadde fryktet, taper selskapet fortsatt penger. 21 millioner dollar sist kvartal, for å være helt eksakt. I fjor var dette tapet nesten det femdobbelte (92,4 millioner dollar), skriver VG247.

En av grunnene er at «Darksiders 2» ikke solgte særlig bra.

THQ avslørte at de har sendt ut 1,4 millioner eksemplarer til forhandlere, men sa ikke hvor mange av disse spillene som faktisk er solgt

Trailer fra «South Park: The Stick of Truth», som altså THQ skal utgi en gang før sommeren om alt går etter planen:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3