Skal redde «Homefront»

Det er ikke hvem som helst som skal lage en oppfølger.

20. september 2011 15:40

Skytespillet «Homefront» ble aldri noen braksuksess etter det ble lansert i mars i år, og utvikleren Kaos måtte si takk og farvel. Nå har utgiveren THQ likevel annonsert en oppfølger. Og neste «Homefront»-spill skal utvikles av ingen ringere enn Crytek.

- Å velge Crytek til å ta «Homefront» videre understreker vår strategi for å jobbe med det ypperste av talent i industrien, sier Danny Bilson i THQ i en pressemelding.

- Sterkt univers

Crytek er kjent for å være helt fremme i frontlinjene i skytespillsjangeren, og kan skilte med titler som «Far Cry», «Crysis» og det relativt ferske «Crysis 2».

- Med Cryteks ledende teknologi og legendariske erfaring i FPS-genreen er vi helt sikre på at det neste «Homefront»-spillet vil levere den kvalitetsopplevelsen som spillere krever.

«Homefront» foregår i en relativt nær fremtid, om drøye 15 år. Korea er forent under Kim Jong-ils sønn, og USA mer eller mindre har gått ad undas både økonomisk og moralsk. Det forente Korea klinker derfor likeså godt til med en invasjon, og du blir en del av en patriotisk motstandsbevegelse for å sende dem tilbake.

Cevat Yerli, grunnlegger av- og direktør i Crytek, sier i pressemeldingen at de satser på å ta «Homefront»-verdenen til nye høyder.

- Vi ser på dette som et veldig sterkt univers som har mye potensiale.

Blockbuster

- Vi tror at å ta vårt nivå av kvalitet, kreativitet og produksjonsverdi inn i neste «Homefront»-tittel, skaper en mulighet for både THQ og Crytek til å levere en virkelig blockbuster av et spill, sier Yerli.

Men han forutsetter at utgiveren gir dem frie tøyler til å kjøre sitt løp med spillet.

- Det er veldig viktig for oss at THQ har nok tro på oss til å gi oss en masse kreativ frihet over en av deres viktigste eiendeler, så de lar oss ta «Homefront»-universet til liv på en ny og innovativ måte, fortsetter Yerli.

Den kommende «Homefront»-oppfølgeren har ikke fått noen offisiell tittel ennå. Det lanseres til konsoller og PC i løpet av finansåret 2014. Det vil si en gang mellom april 2013 og mars 2014.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3