Nå er Xbox One offisielt lansert i Norge

Her er de beste spillene.

5. september 2014 12:58

(PressFire.no): Ventetiden ble lengre enn de fleste nok hadde regnet med. 21. november i fjor ble konsollen lansert på 13 markeder. Opprinnelig var planen 21 land.

En Kinect-løs konsollpakke er i dag offisielt lansert i Norge, med en slags kompensasjon for utsettelsen myntet på de tålmodige i form av gratisspill.

En del blinkskudd

Microsoft Norge holdt en liten pressebrief i morgentimene i dag. Der kom det fram at det er forsvinnende lite norsk med Xbox One per i dag, bortsett fra at du kan velge språk til menyene.

Det har vært enkelt å kjøpe en Xbox One i butikker – selv om Microsoft altså ville vente til september for «å sikre en best mulig opplevelse den dagen den er tilgjengelig

I forbindelse med offisielt startskudd for One i Norge, har vi børstet støvet av noen anmeldelser av Xbox-eksklusiviteter:

«Forza Motorsport 5»
Utvikler: Turn 10
Karakter: 3
Vår anmeldelse.

Dette spillet startet i overkant grådig. Derfor ble karakteren såpass lav. Hovedgrunnen: få baner og for mye innhold gjemt unna, med en prislapp hengende over.

Turn 10 har de siste månedene endret en god del, jekket kraftig ned og balansert bilprisene og fôret på med mer innhold. Blant annet et par store baner, gratis. Nürburgring, den mest ikoniske banen vil mange si, ble dyttet inn i menyene så sent som i forrige måned.

I månedene etter slippet har dette spillet tonet ned kynismen, fått inn mer innhold – og fremstår derfor, nesten ti måneder senere, som et bedre spill nå enn da vi anmeldte det i fjor.

«Dead Rising 3»
Utvikler: Capcom.
Karakter: 5.
Vår anmeldelse.

Vår mann omtalte dette som et av de få eksklusive som var et must. La gå, vedkommende er over gjennomsnittet glad i zombier – men «Dead Rising 3» imponerer med store områder, uten lastetider – og omtrent tre ganger så mange levende døde som tidligere i denne serien.

Her får du en achievement for å ha drept nøyaktig 100 004 zombier, og det sier en del om hva du kommer til å drive på med i Los Perdidos, California.

«Ryse: Son of Rome»
Utvikler: CryTek.
Karakter: 4
Vår anmeldelse.

Først var dette planlagt som et Kinect-spill, og gjengen bak er tyskbaserte Crytek («Crysis»-serien). Heldigvis ble kamerasensoren droppet til fordel for mer tradisjonell knappemosing – selv om det fortsatt er noen mindre støttefunksjoner du kan bruke gjennom stemmekommandoer.

Dette er et romersk blodbad – det blir en smule monotont etter en stund, men vår anmelder konkluderte med at det er «den soleklare tekniske vinneren i Xbox Ones lanseringskavalkade.»

«Titanfall»
Utvikler: Respawn Entertainment.
Karakter: 5.
Vår anmeldelse.

Dette spillet skulle gi Xbox One fortrinnet, kanskje legge PlayStation 4 i bakspeilet på de store markedene som England og USA. Riktignok gikk One-salget kraftig opp etter lanseringen av dette nye fra «Call of Duty»-utbryterne i Respawn Entertainment, men det ble kanskje ikke så svært som Microsoft hadde regnet med?  

«Titanfall» er kjapp og smidig robot-action med fokus på flerspiller.

«Alt lyner avgårde. Klokka er tre om natta og jeg er et pumpa lite monster full av energidrikk, en rød okse som tærer på organene mine mens jeg knaser fremover i titanen min, en diger tobeint tanks som har ramla fra himmelen. Jeg glemmer tid og sted. Jeg trenger en dusj», skrev vi i vår anmeldelse.

NB! Dette spillet er også utgitt til Xbox 360 og pc.

«Super Time Force»
Utvikler: Capybara Games.
Karakter: 6.
Vår anmeldelse.

Frenetisk «insane time-traveling run’n gun hyper-action platformer videogame», som utviklerne selv beskriver dette – og bare ute til Xbox One, pc og Xbox 360.

I plattformspillet må du samarbeide med deg selv. For om en av de 16 heltene du kan velge mellom dør, kan du prøve igjen med en ny superhelt ved å spole tilbake tiden.

«Sånn sett kan spillet betegnes som at «Braid» møter «Metal Slug»: Jeg styrer én helt om gangen, og dør nesten garantert før jeg er halvveis gjennom banen», skrev vi i vår anmeldelse.

«Super Time Force» er for øvrig tilgjengelig, gratis, i hele september om du Xbox Gold-medlem.

NB! Prisen for Xbox One i Norge er det butikkene selv som bestemmer. En spillpakke med «FIFA 15» og «Forza Motorsport 5», koster fra cirka 3500 kroner. Kun konsollen (med standardutstyr) koster fra i underkant av 3000 kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3