Hva har egentlig Microsoft brukt tida på?

Xbox One er fremdeles ikke «norsk».

5. september 2014 14:19

(PressFire.no): I november 2013 slapp Microsoft sin nye spillkonsoll i en rekke land, og til manges skuffelse var ikke Norge blant dem.

Forklaringen fra Microsoft var at de må bruke mer tid på å få sikret språk og lokale tilpasninger, samt innhold skreddersydd de ulike regionene.

Endelig i Norge

I dag lanseres konsollen endelig, offisielt, og da kan man vel forvente at alt Microsoft lovet er på plass?

Det er det ikke, det kunne Microsoft bekrefte, eller avkrefte, på en pressevisning av konsollen i dag morges.

Stemmestyringen via Kinect-kameraet vil ikke skjønne norsk på lanseringen, og vil faktisk ikke fungere med engelsk stemmestyring hvis du velger norsk språk for menyene, heller.

Hvis du vil ha norsk system, men beholde stemmestyring på engelsk, leter du forgjeves. Insisterer du på å bruke stemmestyring må du i dag gjøre det på engelsk og velge engelsk menysystem.

Lanseringsspillene har heller ikke fått norsk språk eller norsk tekst.

Microsoft ville heller ikke si noe om når oppdateringen som åpner for norsk stemmestyring blir tilgjengelig. De antydet at det jobbes med å få dette på plass.

På spørsmål hva de har brukt tiden på, svarte teknologisjefen hos Microsoft, Børge Hansen, at det er en rekke elementer i systemet som faktisk har blitt oversatt. Vi antar at det i hovedsak er snakk om app-er og menysystemet som nå er oversatt gjennom en ny oppdatering denne uka.

Er du en av dem som allerede har anskaffet en Xbox One, kjøpt fra utlandet? Da er det greit å vite at det foreløpig ikke er rullet ut en automatisk oppdatering i Norge som gjør at du må endre region og lignende.

– Xbox One er en sonefri konsoll. Alt innholdet ditt blir med deg i skyen, uansett hvor du befinner deg i verden, forteller Thomas Langård i Microsoft Norge til PressFire. Den praksisen er det foreløpig ingen planer om å endre, sier Microsoft.

TV 2 Sumo på vei

Microsoft kunne imidlertid avsløre at TV2 Sumo kommer til konsollen, og at det sannsynligvis skjer i løpet av måneden.

Det var TV 2 Sumo-sjefen selv som presenterte appen, som blir en fullstendig versjon av TV2 Sumo – inkludert direktesendt tv i tillegg til tidligere sendt innhold.

Appen vil også få støtte for Kinect-kameraet, slik at du for eksempel kan spole i programmer med håndbevegelser istedet for å bruke knapper på håndkontrolleren.

TV 2 Sumo-appen er imidlertid ikke eksklusiv og finnes allerede til PlayStation 4 og er på vei til PlayStation 3.

Hva med tv?

Heller ikke elektronisk programguide for norske kabel-tv-leverandrører er på plass fra offisielt startskudd, men skal ifølge Microsoft komme på plass i løpet av høsten. Tv-signalet vil fremdeles kunne gå gjennom konsollen, men uten oversikt over innholdet på det forskjellige kanalene.

Nordmenn har i grunn ventet i drøye ni måneder på litt norsk språk i menyene og en TV 2 Sumo-app.

Hvis man skal se positivt på det, så vil norske spillere ha et langt større utvalg av spill på lansering. Godt over 60 spill vil være tilgjengelig for konsollene allerede fra første dag.

I tillegg har konsollen fått en rekke forbedringer siden lanseringen i november, som uten tvil vil forbedre forsteinntrykket norske forbrukere vil få.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3