Hva i all verden er PlayStation Cloud?

Sony viser «PlayStation-fremtiden» i kveld.

20. februar 2013 09:02

(PressFire.no): I fjor sommer kjøpte Sony skyspillingstjenesten Gaikai for 2,2 milliarder kroner.

I ukene før hadde det versert rykter om at Sony var giret på denne typen cloud-teknologi.

Da vi møtte toppsjefen for PlayStation i Europa, Andrew Ryan, på E3-messa i fjor, forsøkte han så godt som mulig å holde pokeransiktet – selv om det bare uker etter var klart at Gaikai nå er Sonys eiendom.

cloud the new loud

Er ?

Superannuation fant ut at Sony og Gaikai i forrige uke har sikret seg retten til en del domenenavn som alle inneholder «PlayStation Cloud» i flere varianter.

Både playstation-cloud.com, playstation-cloud.org og ps-cloud.net er blant disse. Registreringen av nettadressene ble formalisert den 15. februar, skriver IGN.

De siste ukene har det versert en rekke historier om PlayStation 4, som de fleste regner med vil bli vist senere i dag (Sonys pressekonferanse starter litt før midnatt, norsk tid).

Åstedet er New York

Troverdige medier, som Reuters og Wall Street Journal, har for lengst gitt en pekepinn på at PlayStation 4 blir avduket i løpet av en pressekonferanse i New York City.

Edge har snakket med folk som skal sitte med utfyllende informasjon om den nye konsollen.

Sony begynte fristingen mot datoen i dag, 20. februar, gjennom en trailer der de inviterer til en titt på «PlayStation-fremtiden».

Så du Champions League-fotball i går, la du kanskje merke til reklamene langs banen med budskapet «be the first to know» og datoen 20. februar?

PS4 kan bli avslørt i kveld

I forrige uke skrev The Wall Street Journal at Sony planlegger å implementere teknologi som muliggjør nettskyspilling i den nye konsollen.

Den samme kilden skrev at Gaikai vil spille en sentral rolle når det gjelder å «strømme» PlayStation 3-titler på den nye maskinen. På den måten vil Sony løse eventuelle utfordringer med systemarkitekturen til PS4 – hvis denne er bygd på en annen måte enn PlayStation 3, slik flere av rapportene i det siste har antydet.

Det er åpenbart også store sjanser for at Gaikai kan servere eldre PlayStation-spill, både PSOne- og PlayStation 2-spill.

Disse tre PlayStation-cloud-domenenavnene som Sony og Gaikai sikret seg 15. februar, kan være et ledd i denne satsningen.

NB! Ved midnatt starter pressekonferansen. Den kan du følge direkte i vårt livestudio.

Her er videoen som Sony slapp for tre ukers tid siden - som peker mot datoen i dag:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3