Spreke PlayStation 4-avsløringer

- Litt mer kraft enn i «Xbox 720», hevder spillutviklerne.

2. februar 2013 15:56

(PressFire.no) Neste generasjon PlayStation er på alles lepper om dagen.

I går slapp Sony en video som hinter om at vi får et innblikk i fremtiden allerede den 20. februar - og alle signaler tyder på at dette dreier seg om PlayStation 4.

Flere medier hevder nå å vite både spesifikasjoner og lanseringsplanene for den kommende Sony-konsollen. 

Friske rykter på Wall Street

Wall Street Journal har hørt at konsollen formelt vil bli avslørt den 20. februar, og at den kommer i salg mot slutten av året - men akkurat i tide til julesalget.

Avsløringene av PlayStation-fremtiden og planer for «forretningsdelen av PlayStation», vil skje i New York, hevder Reuters.

Det forventes at Microsofts neste også kommer til å slippes til høytiden.

Hvis PlayStation 4 blir avslørt 20. februar, vil Sony sannsynligvis være først ute med å offentlig vise frem konsollen - til tross for at Sony tidligere har sagt at de ikke er interessert i å tjuvstarte før den kanskje argeste konkurrenten.

Den uttalelsen kan selvsagt bare ha vært taktisk spill fra Kazuo Hirai, president og styreformann i Sony.

Microsofts neste, med kodenavn Durango, ble riktignok solgt på Ebay for 120 000 kroner - men det er ingen klarhet i om prosjektmaskinen var utstyrt med de seneste oppdateringene.

En 56 sider lang presentasjon av nye Xbox, gjorde at advokatene til Microsoft fikk det travelt i fjor sommer.

Dette dokumentet kan inneholde informasjon om selskapets planer for de neste årene.

- PS4 kommer til Europa i 2014

Edge skriver at PlayStation 4 dessverre ikke dukker opp i Europa før i begynnelsen av 2014. Planen til Sony skal være å lansere i USA og Japan før jul.

Spillsiden nevner også at kontrollerne, som muligens har vært under en slags vurdering fra Sony, fortsatt kommer til å ha sin vanlige, ristende DualShock-form. 

Kontrolleren kommer til å være utstyrt med en styreplate, som baksiden av PlayStation Vita-maskinen  lagt til området hvor Start- og Select-knappene finnes i dag, på en PS3-kontroller.

I tillegg vil den bli utstyrt med en ny Share-knapp, som lar deg dele bilder og video.

PS4 vil automatisk og kontinuerlig ta opp de siste 15 minuttene med spilletid på video, slik at du kan dele dine erobringer og nederlag over nettet. 

- Litt kraftigere enn nye Xbox

Ifølge Edge er spillutviklere, som nå jobber med PlayStation 4-titler, henrykte over mulighetene maskinen gir dem.

Forgjengeren, PlayStation 3, har fått mye kjeft for en teknisk ariktektur som spillutviklerne følte var utilgjengelig, noe blant annet Valves Gabe Newell har kommentert.

Edge påstår at dette er de harde fakta:

Om man skal tro ryktene om begge konsollene, kommer PlayStation 4 til å være utstyrt med 4 GB GDDR5 RAM, i forhold til Durango/«Xbox 720»s 8 GB DDR3 RAM.

Noe som betyr at selv om det er mer minne i den nye Xbox-en, er det betydelig kjappere i den nye PlayStation-maskinen. Edges kilde sier imidlertid at Sony vil presse på for å få inn 8 GB RAM, for å matche Microsofts minnemengde.

Begge plattformene vil drives av en åtte-kjernet AMD CPU 1.6 GHz. Som grafikkmotor skal Microsoft visstnok bruke en D3D11.x GPU fra en hittil ukjent utvikler, mens Sony vil bruke AMDs R10XX. 

En kilde, som nå angivelig jobber med begge de nye konsollene, har fortalt Edge at Sonys konsoll er «litt kraftigere» enn den nye Xbox-en, og «veldig enkel å jobbe med». 

Hvordan disse to maskinene vil prestere opp mot hverandre for en vanlig spiller, kommer ikke bare til å avgjøres på rene spesifikasjoner. Operativsystemene til de respektive konsollene  vil også ha en del å si for spillopplevelsen - og de har det hittil ikke vært noen avsløringer om. 

Dette er en offisiell video fra Sony, sluppet i går, som retter fokuset mot datoen 20. februar:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3