Er cloud the new loud for Sony

… eller vil de «bare» selge oss gamle spill, én gang til?

2. juni 2012 18:36

(PressFire.no): Like før helga dukket det opp spor av at Sony kan være på jakt etter nettskyspilltjenesten Gaikai eller OnLive.

Dette er to konkurrenter som tilbyr spilling uten en tradisjonell konsoll eller pc, og en annonsering om et oppkjøp av en av disse tjenestene kan bli offentliggjort på E3 som starter neste uke.

Alternativt til at du har en maskin som kjører spillet under tv-en din, ligger alt av maskinkraft eksternt i en serverpark. Istedet har vi en bitteliten boks du kobler en kontroller eller tastatur og mus til, og via internett sendes knappetrykk til denne serverparken, og et bilde sendes tilbake til deg med lav forsinkelse.

Man har i flere år hørt historier om at denne type sky-teknologi ikke bare kan føre til at konsollprodusentene får seg en ny konkurrent, men også kan bety konsollenes «død».

PSOne og PS2-spill i skyen

En tid vil komme når maskinvare ikke lengre er nødvendig, spådde Square Enix-sjefen Yoishi Wada tilbake i 2009 da OnLive viste fram teknologien.

Sony kommer etter alle solemerker til å annonsere noe stort på sin E3-pressekonferanse natt til 5. juni som handler om cloud computing, en ny skytjeneste.

Men det dreier seg foreløpig «bare» om å tilby gamle PlayStation-spill fra de to første Sony-konsollene til PS3-, og kanskje også PlayStation Vita-kunder, skriver GamesIndustry.

I første omgang gjelder det kun for Sonys egne spill, men denne løsningen kan også komme til å bli gjort tilgjengelig for tredjepartsutviklere.

Disse spillene vil visstnok bli gjort tilgjengelige fra PS3-menyene, og kan altså streames uten at du trenger å laste de ned til harddisken først.

Bare oppvarmingen før PS4?

GamesIndustry skriver at innholdsavtalene vil bli utvidet neste uke til også å gå utover det som eksisterer i dag. Gaikai har avtaler med blant andre EA, 2K, Warner Bros. Interactive, Capcom og Ubisoft, og tilbyr i tillegg Facebook, YouTube og har et samarbeid med LG om tv-er.

Det blir interessant å se om dette bare er oppvarmingen for Sony PlayStation.

PlayStation 3-erfaringene med en slik tjeneste kan bygge erfaringer over til den neste konsollen, til en PlayStation 4, der dette skyspilling blir mer fremtredende.

Dessuten er det mulig Sony vil ha slik teknologi på plass til flere av sine produkter, som tablets og tv-er.

E3-pressekonferansen til Sony starter 03:00 norsk tid. Her finner du datoer og klokkeslett for alle de store pressekonferansene som sparker i gang E3 2012. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3